Bastiaan Nijkamp

Senior software engineer

Sinds 2016 werk ik bij Carthago. Direct nadat ik mijn studie Technische Informatica in 2011 had afgerond ben ik begonnen in de detachering en enkele jaren later, na een erg leuk en informeel gesprek, overgestapt naar Carthago.

Ik heb momenteel een functie als Senior Software Engineer. Vind het fantastisch om mij helemaal vast te bijten op nieuwe, complexe vraagstukken. De afwisseling die je hebt in de detachering maakt het erg leuk en biedt de mogelijkheid om bij diverse bedrijven ‘een kijkje in de keuken te nemen’. De opdrachten zijn erg divers. Bij de ene opdracht ben je vanaf het begin in de ontwerpfase betrokken waardoor je ook inspraak hebt in de initiële keuzes en ontwerp. Bij een andere opdracht wordt je pas halverwege ingehuurd om te helpen de kwaliteit en functionaliteit van het product op tijd naar het juiste niveau te brengen.

Bij mijn huidige opdracht vervul ik de rol van Software Architect. Binnen een team dat zich bezighoudt met het ontwerpen van middleware dat er voor zorgt dat de software van de opdrachtgever op correcte wijze kan communiceren met apparatuur van zowel de opdrachtgever zelf als externe fabrikanten. Dit allemaal binnen een complex en uitdagend domein waar strenge eisen aan zaken zoals timing en security worden gesteld.

Bij Carthago is er altijd ruimte om je te verdiepen in nieuwe technieken op een manier die bij jou past. Zo ben ik op dit moment ondertussen druk bezig om mijn Ethical Hacking skills te verbeteren via een online platform. Carthago is erg informeel, de lijntjes zijn kort, ons kent ons en er worden spijkers met koppen geslagen. Geen bureaucratisch geneuzel en als je iets nodig bent wordt het snel geregeld. Daarnaast werk ik met collega’s die allemaal een passie hebben voor hetgeen dat ze doen.

En gewoon de kleine dingen zoals een bloemetje op je verjaardag en oprechte interesse hoe het met je gaat maakt voor mij het verschil.

Ook het jaarlijkse uitje waarbij we inclusief partners gezellig met alle collega’s van Carthago een weekendje weg gaan is altijd top. Zo leer je  collega’s op een hele andere manier kennen. Daarnaast worden er veel sociale activiteiten georganiseerd zoals borrels en natuurlijk de jaarlijkse LAN-party.

Tip voor nieuwe collega:

Zorg dat je goed duidelijk hebt wat er van je verwacht wordt. Is een taak niet helemaal duidelijk? Schroom niet om vragen te stellen! Domme vragen bestaan niet. Daarnaast mag je ook best kritisch zijn, denk je dat de gekozen oplossing niet de juiste is? Ga de discussie aan met elkaar en kijk of je elkaar kunt overtuigen. Mijn ervaring is dat dit vrijwel altijd wordt gewaardeerd. Uiteindelijk wil je toch met elkaar trots zijn op hetgeen dat je maakt.

Begin with the end in mind

Hobby's

Hardlopen, Gamen, Wandelen

Interesses

Security, Software ontwikkeling

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord

Rico Kieboom
Junior Software Engineer
Famke van Meurs
User Experience Designer
Jasper Sijgers
Junior Software Engineer

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.