Dennis van den Berg

Senior Software Engineer

In 2013 heb ik de Bachelor Computer Science afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik wilde op dat moment echt aan het werk en juist daar leren wat er in het vakgebied Software Engineering allemaal speelt. Via een vacaturewebsite ben ik toen binnen twee weken zoeken bij Carthago op gesprek geweest. Direct bij het eerste gesprek, met Rob en Herman, voelde ik de klik met het bedrijf en proefde ik de gezellige en informele sfeer. Lang nadenken was voor mij niet nodig, ik ben meteen aan de slag gegaan en heb daar nog geen moment spijt van gehad. Dat was september 2013.

Nu zijn we ruim 7 jaar verder en heb ik mijzelf mogen ontwikkelen tot Senior Software Ontwikkelaar. Dat betekent dat ik echt mag meedenken en zoeken naar oplossingen in de belangrijkste momenten van het design en ontwikkelproces. In de 7 jaren dat ik werkzaam ben, heb ik al bij verschillende bedrijven kunnen meewerken en proeven van hun cultuur. Het is erg leerzaam om zo verschillende processen en technieken mee te maken. Op dit moment ben ik weer terug bij de eerste opdrachtgever waar ik in 2013 begonnen ben, maar dan op een andere afdeling. Daar ben ik voornamelijk bezig met Front-End ontwikkeling/design in Angular/Typescript. Iets waar ik heel erg enthousiast over ben.

Hoogtepunt werkgebied: Het hoogtepunt van mijn werk bij Carthago is het maken van een component library in Angular en een aparte CSS stylesheet dat moet zorgen voor een consistent uiterlijk en gebruikerservaring binnen de gehele afdeling. Een erg leuke uitdaging en manier om mijn kennis van Angular en CSS op te krikken.

Tijdens de zoektocht naar een volgende opdrachtgever/klus bij Carthago heb ik mijn voorkeur en wensen uitgesproken. Zodoende heb ik nu deze leuk klus gekregen. Dat is voor mij ook echt een heel positief punt van Carthago: Geef aan welke richting je op wilt, en er wordt echt moeite gedaan om je die richting op te krijgen. Enerzijds door gericht zoeken naar de volgende klus, anderzijds door je handvaten te geven om je kennis te vergroten in de vorm van cursussen, workshops en conferenties. In overleg is heel veel mogelijk. Een van de grootste charmes van het bedrijf. Voor mij is het ook belangrijk dat Carthago een informele “familiesfeer” heeft intern. Je voelt je direct thuis.

Hoogtepunt sociaal gebied: Dat komt voor een groot deel door de leuke socials die georganiseerd worden. Van LAN-parties tot offline board games. Van karten tot darten. Lijkt je zelf iets leuk om te doen met collega’s, dan krijg je de vrijheid om dat te organiseren. Ook wordt er elk jaar een familiedag, collegadag en een Carthago-weekend georganiseerd. Kortom, heel veel kansen om je collega’s goed te leren kennen.

Als ik een tip zou moeten geven voor een nieuwe collega: Wees gezond kritisch. Niet alleen naar de opdracht/klant, maar ook naar jezelf. Een frisse mening vanuit een andere invalshoek wordt vaak gewaardeerd en helpt! Daarnaast is het voor jezelf belangrijk om je af te blijven vragen of je de goede kant op gaat, of dat je een andere richting op wilt om jezelf in te verdiepen. Blijf daarom niet hangen bij een opdracht als je daar niks meer leert of geen uitdaging meer hebt.

Bedenk voor jezelf waar je in wilt groeien en ga ervoor!

Hobby's

Powerliften, motor rijden, films/series kijken, gamen, fotografie

Interesses

Front-End, Angular, UI

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord

Joël Boerboom
Senior Java software engineer
Rico Kieboom
Junior Software Engineer
Famke van Meurs
User Experience Designer

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?