Rik Schutte

Softwareontwikkelaar

Nadat ik de opleiding HBO informatica en de master Computer Science succesvol had afgerond ben ik bij een andere werkgever aan de slag gegaan. Een oud studie genoot wees mij toen op een vacature bij Carthago. Hij werkte daar al en was erg tevreden. Zodoende zijn we in gesprek gegaan en ben ik vervolgens bij Carthago in dienst gegaan.

Op dit moment werk ik als Senior Software Engineer bij Carthago. Wat mij voornamelijk aanspreekt is dat ik bij verschillende opdrachtgevers een kijkje in de keuken kan nemen, zo voorkom je sleur. Ook wordt er gewaakt dat je niet langer dan een uur reistijd hebt. Niet alleen het type projecten maar ook de duur van de projecten is heel divers. Ik heb bijvoorbeeld bij een opdrachtgever in Duitsland gezeten. Een andere cultuur, maar ‘s avonds was ik gewoon thuis en kon ik met mijn vrienden om blijven gaan.

Momenteel ben ik gedetacheerd bij een bedrijf in Hengelo. Een omgeving waar op zeer hoogwaardige manier software ontwikkeld wordt met erg kundige collega’s. Daar gebruiken we de nieuwste technieken, zoals bijvoorbeeld Kubernetes en Angular in een DevOps-achtige omgeving.

Ondanks dat je elkaar niet elke dag spreekt leer je elkaar toch kennen bij Carthago, omdat veel collega’s al langer dan 5 jaar bij Carthago werken. Een goed teken. Ook worden er veel events georganiseerd zoals interne kennissessies, borrels en uitjes. Een van de hoogtepunten daarin was het weekend in Duitsland met partners, waar we het heel gezellig met elkaar hebben gehad.

Mijn tip voor nieuwe collega’s is dat wanneer je bij een klant zit, denk dan na over wat beter kan. Vaak liggen er veel kansen in het automatiseren van delen van de OTAP straat. In mijn ervaring ligt daar vaak veel handmatig werk dat, met de nodige inspanning, verbeterd kan worden. Waardoor de kwaliteit van het geleverde en de snelheid waarmee het geleverd wordt sterk kan worden verbeterd. Als mensen eenmaal zien dat het voordelen heeft dan staan ze vaak open voor meer van zulke verbeteringen en heb je er zelf vaak ook veel plezier van.

Lijfspreuk: "Elke dag een stapje verder"

Hobby's

Voetbal, wielrennen en drummen

Interesses

Actualiteit (nieuws en sport) en softwareontwikkelen

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord

Joël Boerboom
Senior Java software engineer
Rico Kieboom
Junior Software Engineer
Famke van Meurs
User Experience Designer

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?