Privacy & Security in ICT Valley

11 May 2018 11:39

logoInmiddels is het al weer een aantal maanden geleden dat Carthago ICT Veenendaal en ICT Valley samen met nog 10 andere partijen een event georganiseerd hebben in het kader van de aanstaande AVG (GDPR). Het onderwerp is nog steeds actueel, zeker nu de datum van 25 mei met rasse schreden nadert. Tijdens het Privacy & Security deelden specialisten uit verschillende kennisgebieden kennis en informatie met betrekking tot de AVG met het publiek. Carthago ICT heeft de meimaand uitgeroepen tot “Security” maand en wij halen graag nog eens de herinnering naar boven aan dit goed bezochte event. ICT Valley en Carthago ICT Veenendaal hebben al met al een mooi event gepresenteerd en ICT Valley heeft daar dan ook een  case aan gewijd op de website. 

http://www.ictvalley.nl/klantcase-carthago-ict

Maar uiteraard is het belangrijker te weten wat er actueel is in het grijze gebied van de AVG. Is uw maatwerksoftware bijvoorbeeld wel helemaal secure, veilig geprogrammeerd? Al eens een security quick scan overwogen? Neem daarvoor contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Is uw maatwerksoftware AVG Proof?

01 May 2018 13:40

Verwerkt u persoonsgegevens in uw maatwerk software? Dan bent u of uw klant verantwoordelijk om technische en organisatorische maatregelen te treffen. Persoonsgegevens mogen namelijk alleen verwerkt worden voor een specifiek doel. De maatregelen dienen invloed te hebben op de mate waarin de gegevens worden verwerkt en de termijn waarvoor de gegevens worden opgeslagen.

Privacy by design
Bij het ontwerpen of het aanpassen van software dient rekening gehouden te worden bij het ontwerp met de bescherming van persoonsgegevens, ook wel privacy by design genoemd. Bij iedere ontwerpkeuze dient de afweging gemaakt te worden welke persoonsgegevens wel en niet opgeslagen worden en waarom en voor hoelang. De privacy by design richtlijnen gelden niet alleen voor nieuwe software maar ook voor reeds ontwikkelde en/of bestaande software. Voor alle applicaties die in bedrijf zijn zal een analyse gemaakt moeten worden omtrent de verwerking van persoonsgegevens.

Privacy by default
Tevens dient het zo te zijn dat de standaard configuraties zo minimaal mogelijk zijn(privacy by default). Een voorbeeld hiervan is dat er in formulieren niet standaard vakjes aangevinkt mogen worden die betrekking hebben op het verwerken van of het toestemming geven over persoonsgegevens.

Security by design
Security dient bij het aanpassen of vernieuwen van software ook meegenomen te worden in het ontwerp of te wel: security by design. Naast privacy maatregelen dient ook aangetoond te worden in hoeverre er rekening gehouden is met security maatregelen. Het is verstandig om bibliotheken te gebruiken die hun staat van dienst bewezen hebben in plaats van een module zelf te ontwikkelen. Ook is het verstandig om bestaande en veilige encryptie en hashing algoritmes te gebruiken in plaats van een zwakker of zelf ontwikkeld algortime. Er zijn talloze maatregelen die software veiliger en beter onderhoudbaar kunnen maken.

Wilt u meer weten welke privacy- en/of security maatregelen getroffen moeten worden bij uw applicaties, neem dan vrijblijvend contact op of kijk op onze security dienst pagina.

 

Company Meeting Carthago bij de Twentsche Foodhal

30 Apr 2018 09:28

De company meeting van Carthago Hengelo was deze keer bij de Twentsche Foodhal. De foodhal hanteert een leuk concept waarbij er gerechtjes besteld kunnen worden bij de vele mini-restaurantjes met bijv. Indisch, Koreaans en Hollands eten. Voor ieder wat wils. En dankzij het mooie weer konden we eerst uitgebreid bijpraten op het terras.

Eens per kwartaal komen we als collega’s bij elkaar om bij te praten, waarbij we ook inzage geven in wat er bij klanten speelt, hoe de cijfers er uit zien en wat we aan activiteiten en evenementen gaan organiseren.

Ook is er altijd aandacht voor kennisdeling vanuit ‘Talent & Expertise’, soms door externe sprekers. Deze keer heeft Norbert Kerkdijk van CloseSure ons bijgepraat over testautomatisering. De sfeer en de locatie waren top! Om je een beeld te geven hebben we dit vast laten leggen in de volgende korte impressie. 

Event kalender Carthago 2018

19 Apr 2018 07:30

In 2018 worden weer verschillende besloten maar ook open evenementen door Carthago georganiseerd. Daarnaast zullen wij op een aantal grote events aanwezig zijn. Check onze event kalender.

Wanneer Event Onderwerp Soort
19 april 2018 Company meeting Hengelo Test automatisering Besloten
28 mei 2018 Company meeting Veenendaal ntb Besloten
31 mei 2018 JSpring Utrecht Carthago stand Op inschrijving
Begin juni 2018 Exception Twente te gast AI Exception Twente te gast
5 juli 2018 Company meeting Hengelo/ Veenendaal Big Data Besloten
September 2018 Developers event Veenendaal div. onderwerpen Open
Oktober 2018 RoundTable Hengelo ntb Op inschrijving
29 oktober 2018 Mini developers conferentie Hengelo/Veenendaal Diverse onderwerpen uit het veld Besloten
2 november 2018 JFall Ede Carthago stand Op inschrijving
14 november 2018 Company Meeting Hengelo Docker Besloten
27 november 2018 Developers meeting Domain Driven Development Open
Februari  2019 Externe developers conferentie Ntb Open

 

 Meer weten? Neem contact op!

Ronde tafel sessie op 16/11 in Bathmen

27 Nov 2017 16:45

De ronde tafel sessie over Security was wederom een succes! Door sprekers Marcel le Clercq van Closesure en Jop Hofste werd een inkijk gegeven in de security scans die we uitvoeren en gedemonstreerd hoe eenvoudig het is om een hack uit te voeren op een kwetsbare website of webapplicatie. Futurist en professioneel Nerd Yori Kamphuis nam ons vervolgens mee in de ogenschijnlijk onbegrensde mogelijkheden die de technologische ontwikkelingen bieden en de gevaren en vraagstukken die daarmee gepaard gaan. Vervolgens hebben we aan de ronde tafels plaatsgenomen om tijdens een heerlijk diner over het thema te discussiëren. Zo combineren we het nuttige met het aangename!

Periodiek organiseren Carthago ICT en CloseSure als partners ronde tafel sessies over actuele thema’s. Professionals uit het vakgebied geven hun input om te prikkelen en de discussie op gang te brengen. Het doel van de sessie is om kennis te delen en partijen met elkaar in contact te brengen …. en het moet leuk zijn.

 17nov117nov

PRIVACY EN SECURITY UNDER HIGH PRESSURE!

17 Nov 2017 18:04

Op 9 november organiseerde ICT-Valley in samenwerking met Carthago ICT in het pand VONK360, Veenendaal, het privacy en security evenement; “ High Pressure!”

Privacy en security van gegevens staan onder druk. De veranderende wet- en regelgeving treft elk bedrijf en zorgt ervoor dat dit onderwerp meer actueel is dan ooit. In één middag kwamen er een divers aantal onderwerpen langs; de veranderingen rondom gegevensbescherming, de veiligheid van data en de gevolgen die dit heeft voor uw organisatie. Praktijkvoorbeelden en ‘ live’ hacks gaven een goed en breed beeld van wat er gebeurt op dit vlak. Advocaten, hackers, organisatiedeskundigen en ICT-security specialisten hebben de 80 bezoekers bijgepraat.

Uiteraard kunt u bij Carthago ICT terecht voor meer informatie

CollagePSEvent

Carthago ICT op JFall2017

08 Nov 2017 18:58

Op 3 november was Carthago ICT wederom aanwezig op dé beurs voor Java developers, JFall2017. Deze keer hebben we ons onsterfelijk populair gemaakt met de hotdog-stand. Dit vulde echt een behoefte in blijkbaar. Lekker druk op de stand.

Joost had voor de beurs het 24bright-dr. Bibber spel uitgebreid met een applicatie die het aantal fouten en de tijd meet en de scores logt (met een raspberry pi, vraag Joost gerust hoe hij dit heeft gedaan).

 Jfall hotdogs2

Nieuwe collega’s per 1 november

08 Nov 2017 18:39

Op 1 november mochten we nieuwe collega’s Raoul en Robin verwelkomen in Hengelo. Voor Robin is een Java ontwikkelaar en voor hem gaan we op zoek naar een leuke klus in de regio. Raoul heeft o.a. ervaring met Java en gaat onderdeel uitmaken van ons projectteam op kantoor.  

Robin2Raoul2

Carthago ICT op TechDays2017

13 Oct 2017 19:20

Op 12 en 13 oktober vonden de TechDays2017 plaats in de Rai Amsterdam. Op deze beurs was Carthago vertegenwoordigd met o.a. Monique, Ed, Hugo, Frank en Herman.

Speciaal voor de beurs hebben we een Dr. Bibber spel laten ontwikkelen met ons 24bright ‘logo als hindernisbaan’. Het bleek erg moeilijk de baan zonder kleerscheuren af te leggen maar we hebben toch de prijs (een vliegles) uit mogen delen.

techdays.jpg

Nieuwe collega’s vestiging Veenendaal

02 Oct 2017 15:09

Op 1 oktober mochten we 2 nieuwe collega’s verwelkomen in onze vestiging Veenendaal. De bloemen gingen deze keer naar Olga en Henk. Beide hebben al jarenlange ervaring in software ontwikkeling en sinds enkele jaren actief met Java ontwikkeling.

Henk2Olga2

Meet the Miller in Roombeek

24 Sep 2017 18:19

Op 21 september hebben we onze jaarlijkse klantendag gehouden in de wijk Roombeek, Enschede. De vuurwerkramp en de wederopbouw van de wijk stonden centraal.

The Miller was deze keer een van de architecten de betrokken is geweest bij het ontwerp van de wijk en specifieke woningen. Een mooie dag die begon met een fietstocht en een fijne lunch. Na de rondleiding in de wijk en de toelichting van onze ‘ Miller’ werd de dag afgesloten bij Kleinsman met een heerlijk diner.

(Omdat we vinden dat ons vak van software ontwikkeling ook een ambacht is, gaan we jaarlijks met onze klanten op bezoek bij een ambachtsman of –vrouw om er van te leren en omdat het interessant is)

meetthemiller

Familiedag in de Hof van Eckberge

23 Sep 2017 14:20

De familiedag vond deze keer (weer) plaats in de Hof van Eckberge in Eibergen. Op verzoek van collega’s zijn we teruggegaan naar deze locatie omdat voor de kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden er iets is te doen en omdat het eten er goed is.

We hadden een mooie dag en op deze dag is er genoten van het Bowlen, Lasergamen, de indoor speeltuin, de outdoor dierentuin en speeltoestellen en uiteraard, de lunch, BBQ en de lekkere drankjes.

De deelname van de kids van de collega’s maakt het helemaal leuk, goed om te zien hoe de genen terug te zien zijn in het jonge talent!

familiedag3

LAN Party Carthago

13 May 2017 18:15

Regelmatig wordt er door collega’s een LAN party georganiseerd op zaterdag. Het kantoor wordt verbouwd en volgezet met computers/beeldschermen. Tussendoor worden er pizza’s e.d. gegeten en iets gedronken uiteraard. Een gezellige boel waarna het kantoor gelukkig netjes weer wordt achtergelaten.

LAN party2

 

 

 

 

Nieuwe medewerker: Rik Hengeveld

04 Apr 2017 16:48

Per 1 april (zeker geen grap) verwelkomen we een nieuwe medewerker, Rik Hengeveld. Rik zal onze java club komen versterken en start direct op een aantal flex contracten.

We wensen Rik heel veel succes, plezier en inspiratie toe!

Winnaars Eindejaarspuzzel Carthago

09 Jan 2017 15:39

De periode voor het inleveren van de oplossingen voor de eindejaarspuzzel 2016 is verstreken! De winnaars zijn bekend: 

 

Zij zullen alle drie een cadeaubon van bol.com als prijs ontvangen.
Van meerdere deelnemers hebben we begrepen dat de puzzels vrij lastig waren, dat was precies de bedoeling. 

Kwam je er zelf niet uit of ben je gewoon benieuwd naar de uitwerking / de goede antwoorden? Bekijk ze hier.


We hopen dat je veel plezier hebt gehad bij het zoeken naar de bedoeling van de puzzel en daarmee bij de oplossing. 

Groet,
Het BRIGHT Hoofdkantoor

Eindejaarspuzzel

08 Dec 2016 08:05

Voor iedereen die van een uitdaging houdt en graag buiten de gebaande paden denkt: er staan 7 uitdagende puzzels klaar.

Puzzel alleen, of verzamel je collega's, vrienden en/of familie en vind de 7 verborgen codewoorden. Op 6 januari worden de beste puzzelaars beloond met leuke prijzen!

Voor de puzzels is geen specifieke (ICT)kennis nodig, creativiteit en doorzettingsvermogen helpen wel.

Laat je niet uit het veld slaan als je er niet uitkomt: vraag een hint aan, vraag hulp aan andere puzzelaars, of ga verder met een volgende puzzel. Je hoeft niet álle puzzels op te lossen om kans te maken op prijzen. 

Ook niet-Carthago'ers zijn van harte welkom om mee te puzzelen!

 

De puzzel is hier te downloaden, antwoorden kun je hier inleveren. 

Veel puzzelplezier!

 

 

Carthago ICT neemt een belang in Levenskracht BV

11 Oct 2016 15:28

Carthago ICT heeft een 50% belang genomen in Levenskracht BV. Levenskracht is een praktische methode en applicatie die gemeenten en professionals ondersteunt om de veranderingen in de zorg en het sociaal domein vorm te geven.

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de Wmo, de participatiewet en de jeugdzorg. In dat kader moeten er zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’ worden gehouden om samen met de inwoner en metgezel (familie/kennis of mantelzorger) het ondersteuningsplan op te stellen. Levenskracht helpt om beter vast te stellen wat iemand zelf en samen met zijn/haar netwerk kan (eigen kracht) en wat hij/zij belangrijk vindt! Om de nieuwe taken invulling te geven, het effect van het beleid te meten, participatie te stimuleren en burgerkracht te mobiliseren kan Levenskracht gemeenten ondersteunen.

Bureau HHM uit Enschede is de bedenker van de methode en applicatie. Het is een strategische keuze om samen met ICT-partner Carthago ICT Levenskracht verder te ontwikkelen nu steeds meer gemeenten kiezen voor Levenskracht.

Carthago ICT ontwikkelt software op maat voor bedrijven in alle branches en ontwikkelt samen met partners eigen softwareproducten die als SAAS (software as a service) aangeboden worden.

Meer informatie over levenskracht is te vinden op www.levenskracht.nl

foto flyer levenskracht

Team Carthago ICT fietst mee met de 100km Cycletour van de Ride for the Roses

24 Aug 2016 13:56

Op zondag 4 september heeft het bedrijfsteam van Carthago ICT meegedaan aan de ‘Ride for the Roses’ in Twente. De Ride is opgezet vanuit het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) voor de strijd tegen kanker. Specifiek gaat de opbrengst van deze Ride in Twente naar het onderzoek naar de oorzaken van leukemie.

Carthago doet mee omdat we dit initiatief van harte ondersteunen en omdat dit initiatief past binnen ons gezondheidsbeleid: “Gezonder leven, fijner werken!”.

Samen hebben we de 100km cycletour gefietst. Het team bestond uit collega’s, klanten en vrienden.

Het werd een fantastische dag met veel aanmoedigingen langs de route. Samen hebben we bijna € 4.000,- aan opbrengst bij elkaar gebracht voor dit goede doel. Dank aan alle donateurs voor hun bijdrage namens John, Jop, Ed, Toni, Marco, Jan-Willem, Jan, Gerrit, Dick en Herman! 

Back to Top