Ronde tafel sessie op 16/11 in Bathmen

27 Nov 2017 16:45

De ronde tafel sessie over Security was wederom een succes! Door sprekers Marcel le Clercq van Closesure en Jop Hofste werd een inkijk gegeven in de security scans die we uitvoeren en gedemonstreerd hoe eenvoudig het is om een hack uit te voeren op een kwetsbare website of webapplicatie. Futurist en professioneel Nerd Yori Kamphuis nam ons vervolgens mee in de ogenschijnlijk onbegrensde mogelijkheden die de technologische ontwikkelingen bieden en de gevaren en vraagstukken die daarmee gepaard gaan. Vervolgens hebben we aan de ronde tafels plaatsgenomen om tijdens een heerlijk diner over het thema te discussiëren. Zo combineren we het nuttige met het aangename!

Periodiek organiseren Carthago ICT en CloseSure als partners ronde tafel sessies over actuele thema’s. Professionals uit het vakgebied geven hun input om te prikkelen en de discussie op gang te brengen. Het doel van de sessie is om kennis te delen en partijen met elkaar in contact te brengen …. en het moet leuk zijn.

 17nov117nov

PRIVACY EN SECURITY UNDER HIGH PRESSURE!

17 Nov 2017 18:04

Op 9 november organiseerde ICT-Valley in samenwerking met Carthago ICT in het pand VONK360, Veenendaal, het privacy en security evenement; “ High Pressure!”

Privacy en security van gegevens staan onder druk. De veranderende wet- en regelgeving treft elk bedrijf en zorgt ervoor dat dit onderwerp meer actueel is dan ooit. In één middag kwamen er een divers aantal onderwerpen langs; de veranderingen rondom gegevensbescherming, de veiligheid van data en de gevolgen die dit heeft voor uw organisatie. Praktijkvoorbeelden en ‘ live’ hacks gaven een goed en breed beeld van wat er gebeurt op dit vlak. Advocaten, hackers, organisatiedeskundigen en ICT-security specialisten hebben de 80 bezoekers bijgepraat.

Uiteraard kunt u bij Carthago ICT terecht voor meer informatie

CollagePSEvent

Carthago ICT op JFall2017

08 Nov 2017 18:58

Op 3 november was Carthago ICT wederom aanwezig op dé beurs voor Java developers, JFall2017. Deze keer hebben we ons onsterfelijk populair gemaakt met de hotdog-stand. Dit vulde echt een behoefte in blijkbaar. Lekker druk op de stand.

Joost had voor de beurs het 24bright-dr. Bibber spel uitgebreid met een applicatie die het aantal fouten en de tijd meet en de scores logt (met een raspberry pi, vraag Joost gerust hoe hij dit heeft gedaan).

 Jfall hotdogs2

Nieuwe collega’s per 1 november

08 Nov 2017 18:39

Op 1 november mochten we nieuwe collega’s Raoul en Robin verwelkomen in Hengelo. Voor Robin is een Java ontwikkelaar en voor hem gaan we op zoek naar een leuke klus in de regio. Raoul heeft o.a. ervaring met Java en gaat onderdeel uitmaken van ons projectteam op kantoor.  

Robin2Raoul2

Carthago ICT op TechDays2017

13 Oct 2017 19:20

Op 12 en 13 oktober vonden de TechDays2017 plaats in de Rai Amsterdam. Op deze beurs was Carthago vertegenwoordigd met o.a. Monique, Ed, Hugo, Frank en Herman.

Speciaal voor de beurs hebben we een Dr. Bibber spel laten ontwikkelen met ons 24bright ‘logo als hindernisbaan’. Het bleek erg moeilijk de baan zonder kleerscheuren af te leggen maar we hebben toch de prijs (een vliegles) uit mogen delen.

techdays.jpg

Nieuwe collega’s vestiging Veenendaal

02 Oct 2017 15:09

Op 1 oktober mochten we 2 nieuwe collega’s verwelkomen in onze vestiging Veenendaal. De bloemen gingen deze keer naar Olga en Henk. Beide hebben al jarenlange ervaring in software ontwikkeling en sinds enkele jaren actief met Java ontwikkeling.

Henk2Olga2

Meet the Miller in Roombeek

24 Sep 2017 18:19

Op 21 september hebben we onze jaarlijkse klantendag gehouden in de wijk Roombeek, Enschede. De vuurwerkramp en de wederopbouw van de wijk stonden centraal.

The Miller was deze keer een van de architecten de betrokken is geweest bij het ontwerp van de wijk en specifieke woningen. Een mooie dag die begon met een fietstocht en een fijne lunch. Na de rondleiding in de wijk en de toelichting van onze ‘ Miller’ werd de dag afgesloten bij Kleinsman met een heerlijk diner.

(Omdat we vinden dat ons vak van software ontwikkeling ook een ambacht is, gaan we jaarlijks met onze klanten op bezoek bij een ambachtsman of –vrouw om er van te leren en omdat het interessant is)

meetthemiller

Familiedag in de Hof van Eckberge

23 Sep 2017 14:20

De familiedag vond deze keer (weer) plaats in de Hof van Eckberge in Eibergen. Op verzoek van collega’s zijn we teruggegaan naar deze locatie omdat voor de kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden er iets is te doen en omdat het eten er goed is.

We hadden een mooie dag en op deze dag is er genoten van het Bowlen, Lasergamen, de indoor speeltuin, de outdoor dierentuin en speeltoestellen en uiteraard, de lunch, BBQ en de lekkere drankjes.

De deelname van de kids van de collega’s maakt het helemaal leuk, goed om te zien hoe de genen terug te zien zijn in het jonge talent!

familiedag3

LAN Party Carthago

13 May 2017 18:15

Regelmatig wordt er door collega’s een LAN party georganiseerd op zaterdag. Het kantoor wordt verbouwd en volgezet met computers/beeldschermen. Tussendoor worden er pizza’s e.d. gegeten en iets gedronken uiteraard. Een gezellige boel waarna het kantoor gelukkig netjes weer wordt achtergelaten.

LAN party2

 

 

 

 

Nieuwe medewerker: Rik Hengeveld

04 Apr 2017 16:48

Per 1 april (zeker geen grap) verwelkomen we een nieuwe medewerker, Rik Hengeveld. Rik zal onze java club komen versterken en start direct op een aantal flex contracten.

We wensen Rik heel veel succes, plezier en inspiratie toe!

Winnaars Eindejaarspuzzel Carthago

09 Jan 2017 15:39

De periode voor het inleveren van de oplossingen voor de eindejaarspuzzel 2016 is verstreken! De winnaars zijn bekend: 

 

Zij zullen alle drie een cadeaubon van bol.com als prijs ontvangen.
Van meerdere deelnemers hebben we begrepen dat de puzzels vrij lastig waren, dat was precies de bedoeling. 

Kwam je er zelf niet uit of ben je gewoon benieuwd naar de uitwerking / de goede antwoorden? Bekijk ze hier.


We hopen dat je veel plezier hebt gehad bij het zoeken naar de bedoeling van de puzzel en daarmee bij de oplossing. 

Groet,
Het BRIGHT Hoofdkantoor

Eindejaarspuzzel

08 Dec 2016 08:05

Voor iedereen die van een uitdaging houdt en graag buiten de gebaande paden denkt: er staan 7 uitdagende puzzels klaar.

Puzzel alleen, of verzamel je collega's, vrienden en/of familie en vind de 7 verborgen codewoorden. Op 6 januari worden de beste puzzelaars beloond met leuke prijzen!

Voor de puzzels is geen specifieke (ICT)kennis nodig, creativiteit en doorzettingsvermogen helpen wel.

Laat je niet uit het veld slaan als je er niet uitkomt: vraag een hint aan, vraag hulp aan andere puzzelaars, of ga verder met een volgende puzzel. Je hoeft niet álle puzzels op te lossen om kans te maken op prijzen. 

Ook niet-Carthago'ers zijn van harte welkom om mee te puzzelen!

 

De puzzel is hier te downloaden, antwoorden kun je hier inleveren. 

Veel puzzelplezier!

 

 

Carthago ICT neemt een belang in Levenskracht BV

11 Oct 2016 15:28

Carthago ICT heeft een 50% belang genomen in Levenskracht BV. Levenskracht is een praktische methode en applicatie die gemeenten en professionals ondersteunt om de veranderingen in de zorg en het sociaal domein vorm te geven.

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de Wmo, de participatiewet en de jeugdzorg. In dat kader moeten er zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’ worden gehouden om samen met de inwoner en metgezel (familie/kennis of mantelzorger) het ondersteuningsplan op te stellen. Levenskracht helpt om beter vast te stellen wat iemand zelf en samen met zijn/haar netwerk kan (eigen kracht) en wat hij/zij belangrijk vindt! Om de nieuwe taken invulling te geven, het effect van het beleid te meten, participatie te stimuleren en burgerkracht te mobiliseren kan Levenskracht gemeenten ondersteunen.

Bureau HHM uit Enschede is de bedenker van de methode en applicatie. Het is een strategische keuze om samen met ICT-partner Carthago ICT Levenskracht verder te ontwikkelen nu steeds meer gemeenten kiezen voor Levenskracht.

Carthago ICT ontwikkelt software op maat voor bedrijven in alle branches en ontwikkelt samen met partners eigen softwareproducten die als SAAS (software as a service) aangeboden worden.

Meer informatie over levenskracht is te vinden op www.levenskracht.nl

foto flyer levenskracht

Team Carthago ICT fietst mee met de 100km Cycletour van de Ride for the Roses

24 Aug 2016 13:56

Op zondag 4 september heeft het bedrijfsteam van Carthago ICT meegedaan aan de ‘Ride for the Roses’ in Twente. De Ride is opgezet vanuit het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) voor de strijd tegen kanker. Specifiek gaat de opbrengst van deze Ride in Twente naar het onderzoek naar de oorzaken van leukemie.

Carthago doet mee omdat we dit initiatief van harte ondersteunen en omdat dit initiatief past binnen ons gezondheidsbeleid: “Gezonder leven, fijner werken!”.

Samen hebben we de 100km cycletour gefietst. Het team bestond uit collega’s, klanten en vrienden.

Het werd een fantastische dag met veel aanmoedigingen langs de route. Samen hebben we bijna € 4.000,- aan opbrengst bij elkaar gebracht voor dit goede doel. Dank aan alle donateurs voor hun bijdrage namens John, Jop, Ed, Toni, Marco, Jan-Willem, Jan, Gerrit, Dick en Herman! 

Back to Top