Business Case

Auxzenze

Auxzenze: "IT makes sense"

Auxzenze

Auxzenze is een specialist in ICT-infrastructuur en helpt bedrijven zowel in advies, de inrichting en beheer van netwerk- en systemen. Auxzenze levert ook monitoringsystemen om de performance en KPI’s van uw systemen te bewaken. Naast monitoring software heeft Auxzenze ook CheeseIT ontwikkeld, een PIS (Proces Informatie Systeem) voor de kaas-industrie. Dus ook voor softwarevragen kunt u bij Auxzenze terecht.

Het product

CheeseIT is een softwarepakket dat speciaal voor de kaasindustrie is ontwikkeld. CheeseIT vult het gat op tussen de scada pakketten en PLC-regelinformatie vanaf de werkvloer en het ERP en/of de financiële pakketten voor de controlling.
Door de combinatie van slimme technologie en proactieve waarschuwing levert CheeseIT de volgende voordelen:

  • Een beter vet rendement
  • Verhoging van het grondstoffenrendement
  • En een vermindering in de hoeveelheid afwijkende producten

De CheeseIT-winstmeter berekent voor een kaasfabriek de winst die jaarlijks behaald kan worden met onze technologie.

De Vraag

Aan het woord is Marco Schenk, operationeel directeur voor Auxzenze

"De doorontwikkeling van ons product CheeseIT doen we in eigen huis zodat we klanten de optimale ondersteuning kunnen bieden bij vragen of wensen. Zo zijn we voortdurend bezig om het product aan te passen aan de wensen en behoeften van de markt, onze klanten. Omdat de vraag niet een continue stroom is en er dus pieken zijn, maken we gebruik van de Flexibele schil van Carthago ICT zodat we ze op ieder moment in kunnen zetten en dan is het prettig dat het ingewerkte medewerkers zijn die direct productief zijn. Carthago helpt ons op die manier, is flexibel, zit in de buurt en levert goede kwaliteit."


Team Carthago ICT

Het team van Carthago heeft zich ingewerkt in de CheeseIT-software en heeft vervolgens, deels op lokatie en deels op kantoor, functionele wensen gerealiseerd in de software. Dit alles uiteraard in goed overleg met de domein-kenner van Auxzenze.
Dit is een andere aanpak dan pure detachering, voor de opdracht worden resources ingezet vanuit de flexibele schil op kantoor bij Carthago ICT. Hierdoor blijft de kennis altijd beschikbaar voor Auxzenze. Bij detachering is het maar de vraag of je dezelfde medewerker terug zou kunnen krijgen bij een volgende klus. Dit biedt dus twee belangrijke voordelen:

  1. Resources kunnen sneller op- en afgeschaald worden (dit betekent ook een besparing) en 
  2. De kennis 'loopt' niet weg, deze wordt later op het gewenste moment ingezet. 

Zo levert Carthago een mooie aanvulling op de resource behoefte naast eigen medewerkers/ontwikkelaars.

De 24bright aanpak

Collega Jessica heeft al een aantal keer gewerkt aan CheeseIT:
"De eerste klus die we op hebben gepakt voor Auxzenze heb ik samen met collega Erik gedaan. Het betrof een samenvoeging van een andere applicatie (Labman) in CheeseIT. Labman was een gedateerde Delphi applicatie die Auxzenze graag in CheeseIT (.NET 2.5 Winforms) wilde hebben."

"De eerste periode hebben we vooral op locatie in Zutphen gewerkt om zo snel kennis op te doen tussen de medewerkers van Auxzenze. Later is dat minder nodig, zijn we af en toe op locatie maar kunnen we het werk vanaf kantoor in Hengelo doen wat voor ons praktisch is omdat we dan makkelijk kunnen switchen als we tussendoor andere klanten moeten helpen. We zijn ongeveer tweewekelijks naar Zutphen gegaan voor een demo van het afgeronde werk en de planning voor de komende weken (wat ze precies wilden). Dit zorgde ervoor dat we op de goede weg zaten en bleven."

Jessica benadrukt: "De samenwerking was erg prettig en de koffie daar was heerlijk."

Resultaat

Aan het woord is wederom Marco:
"Carthago ICT heeft aanvullende functionaliteit ontwikkeld voor Auxzenze zodat tijdig invulling gegeven kan worden aan de wensen van haar klanten. Tevens heeft Carthago een bijdrage geleverd aan het professionaliseren van de ontwikkelomgeving. Zo hebben we in Carthago een prettige ICT-partner die dichtbij is en ons helpt als het nodig is."

 

Back to Top