Business Case

Heutink

Heutink: "Ongekende mogelijkheden"

Heutink

Ooit begonnen als eenmanszaak, inmiddels een internationaal gevestigde organisatie
en nog steeds een echt familiebedrijf. Door de jaren heen zijn er steeds meer werkmaatschappijen bij gekomen. Vandaag de dag samen optrekkend vanuit één groep: De Heutink Groep. Met al deze specialisaties onder één dak maken we onze reputatie 
als totaalleverancier van educatieve materialen inmiddels aardig waar. We dragen 
ons steentje bij aan de ontwikkeling van kinderen wereldwijd.

 

Heutink wil iedereen die te maken heeft met primair onderwijs, voortgezet onderwijs, kinderopvang en zorg & welzijn en ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar adviseren, informeren en inspireren. Hiermee wil Heutink helpen het beste uit ieder kind te halen op het gebied van educatie en ontwikkeling.

 

Voor meer informatie, kijk op www.heutink.nl

De vraag 

Heutink wil haar producten ook Europees aanbieden. Om de huidige backbone van de webshop niet te zwaar te belasten en om een webshop te maken die geschikt is om variatie in productinformatie en pricing toe te passen is besloten om een nieuwe keten te bouwen voor de internationale webshops. Deze nieuwe keten moet wel gebruik maken van de onderliggende systemen, met productinformatie, zoals de ERP-systemen en de Interne databases. De nieuwe keten moet vervolgens naadloos aansluiten op de webshops die door een andere partner van Heutink worden aangeboden.  

Het resultaat

Voor de realisatie hebben de 'backbone' opgeknipt in drie onderdelen: aanlevering, verrijken en publiceren. De onderdelen zijn gerealiseerd met ASP.NET MVC 5 in C#. Voor de dataopslag is gekozen een Microsoft SQL Server database die doormiddel van Entity Framework wordt benaderd.

Er is in MVP gekozen voor een meer traditionele client-server webapplicatie. In de tweede fase worden de meer complexe schermen omgezet naar Angular 4+, waardoor de applicatie steeds meer op een SPA gaat lijken.

De MVP (het basis-systeem) staat er nu en is 'live'. Een volgende iteratie is met Carthago gepland om de functionaliteit uit te breiden.  En vervolgens hopen we natuurlijk dat de internationale webshops net zo'n succes worden als de Nederlandse!   

Team Carthago-ICT, de 24BRIGHT aanpak

Collega Hinke aan het woord: "Heutink was eerst van plan om de bestaande backbone voor content verrijking van de webshop te hergebruiken, maar na analyse van de bestaande software en een stevige gezonde discussie hebben we toch besloten een nieuwe backend te ontwikkelen. Hierdoor hebben we de gevraagde flexibiliteit bij artikel verrijking kunnen realiseren, waar de uitdaging met name lag in een centrale verrijking voor alle multilingual publicatieplatformen."

Team Heutink-ICT

"Ik moet zeggen dat ik de samenwerking als zeer prettig heb ervaren. Door de wekelijkse bezoeken, gesprekken en het overzichtelijke backlogbeheer hebben we ontzettend effectief kunnen programmeren. In de laatste helft van het project begon ik ook jullie '24 Bright' werkwijze zeer te waarderen. Proactief meedenken over oplossingen, autonoom contact opnemen met de overige partijen in de keten en de wil om de beste oplossingen voor ons te bouwen. Dat is zeer waardevol gebleken. Het resultaat van fase 1 overtreft mijn verwachtingen. Volgens mij hebben we een zeer krachtige basis neergezet en hebben we hier als Heutink Groep een prachtige tool om onze (internationale) time to market aanzienlijk te verlagen en bovendien het assortimentsbeheer veel effectiever te gaan voeren."

 

Neem contact op met Herman

Herman Welleweerd

Herman Welleweerd
+31 (0)6 1435 2132
stringBack to Top