Business Case

Organisatie actief bij de overheid

Achtergrond

Overheidsinstellingen gebruiken maatwerkapplicaties die ontwikkeld worden door verschillende IT leveranciers. De overheid heft hier een scherp beleid op en eist van deze organisaties dat de applicaties voldoende veilig zijn en vraagt om resultaten of rapporten van security testen. De overheid heeft het beleid verder aangescherpt met de meldplicht datalekken. Alle organisaties die persoonsgegevens verwerken zijn met ingang van 1 januari 2016 verplicht om beveiligingsincidenten te melden.  

shutterstock 442520422 edited

De case

Deze organisatie ontwikkelt maatwerk applicaties voor diverse overheidsinstellingen. De organisatie werd door overheidsinstellingen gevraagd naar de veiligheid van deze applicatie. Daarop volgend heeft een security test met uitgebreide code review plaatsgevonden. De desbetreffende applicatie is een .NET webapplicatie.

Resultaat

Er werden onder andere Cross-site scripting(XSS) en XML external entity(XXE) kwetsbaarheden gevonden en er waren problemen met SSL certificaten. Tevens was het mogelijk om bestanden van andere gebruikers in te zien.

In het opgeleverde rapport werd geadviseerd om de gevonden issues met spoed te laten oplossen en er is geadviseerd om een cursus secure programming te laten volgen.

Het IT bedrijf heeft dit advies aangenomen en ze hebben de issues opgelost. Tevens heeft dit inzicht gegeven dat software ontwikkelaars bij dit IT bedrijf meer aandacht moeten hebben voor security. Het software bedrijf heeft daarom besloten om de medewerkers deze cursus  te laten volgen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Vincent.

Vincent Stinesen

Vincent Stinesen
+31 (0)6 53650488
stringBack to Top