Cloud

Cloud computing is een steeds belangrijker onderdeel van het huidige ICT landschap. Zeker de laatste jaren heeft het een enorme groei doorgemaakt. Ook bij onze klanten zien we dat de vraag naar applicaties in de cloud fors toeneemt. Deze toename is in grote mate te verklaren door de voordelen die cloud computing biedt ten opzichte van klassieke on-premise oplossingen.

Flexibiliteit door cloud computing

Huidige software ontwikkel trajecten kenmerken zich door de grote mate van flexibiliteit die vereist is tijdens de lifecycle van het traject. Functionele wensen kunnen gedurende de volledige lifecycle veranderen. Als gevolg hiervan is het gebruikelijk dat ook de infrastructuur aangepast dient te worden zodat deze aansluit bij de gewijzigde wensen. Met het hosten van een product in de cloud kan deze flexibiliteit gerealiseerd worden. Anders dan bij een ‘on-premise’ infrastructuur kan er on-demand hardware toegevoegd of verwijderd worden waardoor er snel gereageerd kan worden op de continue veranderingen.

Investering door cloud computing

Doordat schaalbaarheid geïntroduceerd wordt in een cloud omgeving, wordt er alleen betaald voor resources die er gebruikt worden. Met minder gebruikers zijn er minder kosten en vice versa. Een goed ingerichte cloud omgeving vraagt in de meeste gevallen minder investering dan het beheren en onderhouden van een eigen infrastructuur.

Schaalbaarheid door cloud computing

De belasting van een applicatie kan op ieder moment anders zijn. Bij een klassieke on-premise infrastructuur is het nodig om de hardware af te stemmen op de verwachte piekbelasting zodat er bij grote drukte geen vertragingen ontstaan. In de cloud zorgen wij ervoor dat de infrastructuur afgestemd wordt op de belasting door deze schaalbaar te maken. Hierdoor groeit en krimpt de infrastructuur mee met de aanwezige belasting.

Hoe kan Carthago helpen?

Cloud computing is voor Carthago een belangrijke expertise. Wij beschikken over ervaren cloud professionals die ondersteuning bieden bij zowel software ontwikkeltrajecten als bij infrastructurele uitdagingen. Onze professionals zijn goed bekend met cloud computing platforms van onder andere Microsoft (Azure) en Amazon (AWS). Wij houden de snelle ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten en geven veel aandacht aan het continu opleiden van onze cloud experts.

Meer weten over cloud?

Onze andere expertises:

Softwareontwikkeling

Versnel digitalisering met oplossingen van kwalitatief hoog niveau

Security

Optimale bescherming, tijdig & actueel inzicht in risico’s

Architectuur

Toekomstgericht, standaardisering en beheersbaarheid

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?