Softwareontwikkeling en Carthago

Vanaf het moment dat Carthago is opgericht (1999) wordt er vanuit de wensen en ontwikkelingsvraagstukken van de opdrachtgever gedacht. Carthago denkt mee met de opdrachtgevers en ziet zichzelf én wil ook graag gezien worden als softwarepartner in plaats van een ‘leverancier op afstand’. Vanuit de markt zijn diverse expertises gevraagd en deze vult Carthago zo goed mogelijk in door het aanbieden van diensten ten behoeve van softwareontwikkeling, security, cloud en architectuur. Daarnaast ontwikkelt en onderhoudt Carthago ook producten in eigen naam en voor partners. Een goed idee tot uiteindelijk een geslaagd product ontwikkelen is iets wat onze ontwikkelaars leuk vinden om te doen.  Het motiveren van professionals is erg belangrijk en daarom doet Carthago zijn uiterste best om goed naar hen te luisteren met als doel om iedereen op een goede plek te krijgen. Deze plek kan bij een relatie zijn of op een van de vestigingen in Oost of Midden Nederland (Hengelo of Veenendaal).  

Maatwerkoplossingen op het gebied van softwareontwikkeling

Bij de maatwerkoplossingen wordt er in overleg met de partner gekeken welke taal, platform, technieken en omgeving het best past voor het project. Naast het ontwikkelen in .Net en Java heeft Carthago bijvoorbeeld Javascript/Typescript (ReactAngular, Vue, Node.js) oplossingen ontwikkeld. Onze softwareontwikkeling bestaat over het algemeen uit een totaalpakket, de voorkant en achterkant van de applicatie. Hier worden dan ook full stack developers voor ingezet om het ontwikkeltraject zo goed mogelijk te laten verlopen. Het proces van een ontwikkeltraject voor projecten verloopt grotendeels volgens de Scrum methodiek. De afgelopen jaren heeft Carthago het ontwikkelproces verder geoptimaliseerd om zo effectief en efficiënt mogelijk te kunnen werken. Zo wordt, om de controle en het overzicht te kunnen behouden over het project, het Scrum proces ondersteunt door onder andere de softwarecombinatie van Jira en Gitflow. Door middel van regelmatige rapportages wordt de opdrachtgever op de hoogte gehouden en er is altijd direct contact met de opdrachtgever ten behoeve van de communicatie. Afspraken worden van tevoren vastgelegd in een projectplan om open en transparant te zijn en duidelijkheid te scheppen.   

Buiten de werkuren

Naast het dagelijks werk motiveert Carthago haar medewerkers door sociale activiteiten te organiseren. Dit varieert van een borrel, LAN-parties tot een weekendje weg met collega’s én partners. De ontwikkelaars bij Carthago waren vanuit het verleden verdeeld in twee groepen. Deze werden, omdat het onderscheidt werd gemaakt in de programmeertaal, respectievelijk de DotNetters en de Javisten genoemd. Gaandeweg zijn deze groepen steeds meer bij elkaar gekomen qua softwareontwikkeling en nu ontwikkelen desgewenst DotNetters in Java en Javisten in .Net. De diversiteit aan techniek en projecten zorgt voor een goede verdere doorontwikkeling van de professionals.  

Een positief resultaat is wat Carthago nastreeft en probeert de samenwerking zo prettig mogelijk te laten verlopen tijdens het ontwikkelproces. De ontwikkelingen staat niet stil en daarom zal Carthago zich in de toekomst blijven ontwikkelen qua bedrijf, mensen, diensten en technieken. Bekijk onze over ons pagina voor meer informatie over hoe het allemaal is begonnen.  

Software diensten

Goed beeld van de kwaliteit van software 

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.