Betekenis: Lowcode

Lowcode en highcode zijn twee termen die in de wereld van software ontwikkeling worden gebruikt om de manier te beschrijven waarop programmeurs de code schrijven. 

Lowcode is een ontwikkelmethode waarbij de programmeur visuele tools gebruikt om  code te maken zonder zelf veel regels code te hoeven  schrijven. Dit maakt het proces eenvoudiger en sneller en stelt ontwikkelaars in staat om software te maken zonder  diepgaande technische kennis. Een bekend lowcode development platform is Mendix. 

Highcode daarentegen verwijst naar de traditionele manier van softwareontwikkeling, waarbij de programmeur de code met de hand schrijft. Het vereist een hoog niveau van technische kennis en vaardigheden. 

Er is een verschil tussen low-code en high-code wat betreft  snelheid en vereiste technische kennis. Met low code kan software snel en eenvoudig worden ontwikkeld, terwijl high code een complexer proces is dat meer tijd en expertise vereist. 

Lowcode wordt voornamelijk gebruikt bij de ontwikkeling van commerciële applicaties en is specifiek ontworpen om het ontwikkelproces te versnellen en te vereenvoudigen. 

Highcode daarentegen wordt vooral gebruikt voor complexere applicaties die meer controle en flexibiliteit vereisen.

Gerelateerde content: