TypeScript voor web ontwikkelaars

Picture2

TypeScript is al lang geen onbekende meer voor web ontwikkelaars. Voor diegene die er minder bekend mee zijn; het is een door Microsoft ontwikkelde strikte superset van Javascript die ondertussen alweer vijf en een half jaar bestaat. Veel mensen klaagden dat Javascript, dat door het gemis van typing, het gebrek aan modules, niet geschikt was voor grotere applicaties. Door de jaren heen zijn er probeersels geweest om Javascript te vervangen door CoffeeScript en Dart, maar deze hadden weer hun eigen problemen.

Waarom Typescript?

Om de zwakheden van Javascript op te lossen is TypeScript bedacht. Zoals de naam misschien al zegt is er typing aanwezig. Andere zaken zoals modules, classes en interfaces worden er ook allemaal door ondersteund. Door deze toevoegingen is mogelijk om OO(Object Oriented) te werken met TypeScript. Daarom is het ook zeker interessant voor back-end developers om ermee aan de slag te gaan. Het maakt de grens tussen front-end en back-end een stuk kleiner.

Aangezien het een superset is van Javascript compileert het onder water allemaal naar Javascript code; die vervolgens door de browser gebruikt kan worden. Hierdoor is elk bestaand Javascript programma ook een valide TypeScript programma.

Veel libraries hebben al hun eigen typing files waardoor je hun code in TypeScript kan gebruiken. Angular 2+ is er zelfs in zijn geheel in opgebouwd. Gebruik je een library en wil je kijken of die al wordt ondersteund kijk dan op https://github.com/DefinitelyTyped/DefinitelyTyped of https://github.com/typings/registry. Sommige libraries houden hun eigen typing files bij dus deze zullen misschien hier niet op staan.

Onderwerpen

Delen
Share on linkedin
Share on email
Andere items uit onze kennisbank:
How to
De voordelen van co-development

Wat zijn de voordelen van ontwikkelen door middel van co-development? Als het om softwareontwikkeling gaat wil je misschien niet alles uit handen geven. Zeker niet als je zelf ook goede ontwikkelaars in huis hebt. Anderzijds mis je soms net de juiste expertise of capaciteit om een project optimaal uit te voeren. Hoe mooi zou het zijn als jouw eigen mensen optimaal worden ingezet en daarbij ook nog hun kennisniveau kunnen verhogen? 

Verder lezen »
Whitepaper
SAST Tools vergelijking

SAST tools vergelijken? Download ons whitepaper! Om een softwareapplicatie te scannen op security kwetsbaarheden middels een security scan kan gebruik gemaakt worden van zo geheten

Verder lezen »
Software developer (senior)
Ben jij een softwareontwikkelaar pur sang en wil je écht de kans krijgen om verder te groeien in kennis en functie? Haal jij energie uit het delen van jouw expertise, het coachen van collega’s en wil jij het verschil maken voor onze opdrachtgevers? Dan ben je bij ons aan het goede adres!
Java developer (junior)
Is software development helemaal jouw ding, ben je net klaar met je IT-opleiding of minder dan 3 jaar aan het werk? Dan zijn wij opzoek naar jou. Carthago biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden en veel ruimte om te leren. Wat nog meer? Ontdek het in deze vacature!
Software developer (medior)
Krijg je geen genoeg van nieuwe softwaretechnieken en wil je hard groeien als professional? Zoek je afwisseling, uitdaging en een gezellige organisatie? Dan zoeken wij jou! Carthago biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden en veel ruimte om te leren. Wat nog meer? Ontdek het in deze vacature!
Traineeship Fullstack developer
Is software development helemaal jouw ding, ben je net klaar met je IT-opleiding of minder dan 2 jaar aan het werk? Start dan met onze Traineeship. Je wordt on-the-job getraind en na één jaar mag jij jezelf Fullstack Developer noemen!
Fullstack developer
Krijg je geen genoeg van nieuwe softwaretechnieken en wil je hard groeien als professional? Zoek je afwisseling, uitdaging en een gezellige organisatie? Dan zoeken wij jou! Carthago biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden en veel ruimte om te leren. Wat nog meer? Ontdek het in deze vacature!

Werken bij Carthago ICT

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.