Privacy & Security in ICT Valley

11 May 2018 11:39

logoInmiddels is het al weer een aantal maanden geleden dat Carthago ICT Veenendaal en ICT Valley samen met nog 10 andere partijen een event georganiseerd hebben in het kader van de aanstaande AVG (GDPR). Het onderwerp is nog steeds actueel, zeker nu de datum van 25 mei met rasse schreden nadert. Tijdens het Privacy & Security deelden specialisten uit verschillende kennisgebieden kennis en informatie met betrekking tot de AVG met het publiek. Carthago ICT heeft de meimaand uitgeroepen tot “Security” maand en wij halen graag nog eens de herinnering naar boven aan dit goed bezochte event. ICT Valley en Carthago ICT Veenendaal hebben al met al een mooi event gepresenteerd en ICT Valley heeft daar dan ook een  case aan gewijd op de website. 

http://www.ictvalley.nl/klantcase-carthago-ict

Maar uiteraard is het belangrijker te weten wat er actueel is in het grijze gebied van de AVG. Is uw maatwerksoftware bijvoorbeeld wel helemaal secure, veilig geprogrammeerd? Al eens een security quick scan overwogen? Neem daarvoor contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Is uw maatwerksoftware AVG Proof?

01 May 2018 13:40

Verwerkt u persoonsgegevens in uw maatwerk software? Dan bent u of uw klant verantwoordelijk om technische en organisatorische maatregelen te treffen. Persoonsgegevens mogen namelijk alleen verwerkt worden voor een specifiek doel. De maatregelen dienen invloed te hebben op de mate waarin de gegevens worden verwerkt en de termijn waarvoor de gegevens worden opgeslagen.

Privacy by design
Bij het ontwerpen of het aanpassen van software dient rekening gehouden te worden bij het ontwerp met de bescherming van persoonsgegevens, ook wel privacy by design genoemd. Bij iedere ontwerpkeuze dient de afweging gemaakt te worden welke persoonsgegevens wel en niet opgeslagen worden en waarom en voor hoelang. De privacy by design richtlijnen gelden niet alleen voor nieuwe software maar ook voor reeds ontwikkelde en/of bestaande software. Voor alle applicaties die in bedrijf zijn zal een analyse gemaakt moeten worden omtrent de verwerking van persoonsgegevens.

Privacy by default
Tevens dient het zo te zijn dat de standaard configuraties zo minimaal mogelijk zijn(privacy by default). Een voorbeeld hiervan is dat er in formulieren niet standaard vakjes aangevinkt mogen worden die betrekking hebben op het verwerken van of het toestemming geven over persoonsgegevens.

Security by design
Security dient bij het aanpassen of vernieuwen van software ook meegenomen te worden in het ontwerp of te wel: security by design. Naast privacy maatregelen dient ook aangetoond te worden in hoeverre er rekening gehouden is met security maatregelen. Het is verstandig om bibliotheken te gebruiken die hun staat van dienst bewezen hebben in plaats van een module zelf te ontwikkelen. Ook is het verstandig om bestaande en veilige encryptie en hashing algoritmes te gebruiken in plaats van een zwakker of zelf ontwikkeld algortime. Er zijn talloze maatregelen die software veiliger en beter onderhoudbaar kunnen maken.

Wilt u meer weten welke privacy- en/of security maatregelen getroffen moeten worden bij uw applicaties, neem dan vrijblijvend contact op of kijk op onze security dienst pagina.

 

Company Meeting Carthago bij de Twentsche Foodhal

30 Apr 2018 09:28

De company meeting van Carthago Hengelo was deze keer bij de Twentsche Foodhal. De foodhal hanteert een leuk concept waarbij er gerechtjes besteld kunnen worden bij de vele mini-restaurantjes met bijv. Indisch, Koreaans en Hollands eten. Voor ieder wat wils. En dankzij het mooie weer konden we eerst uitgebreid bijpraten op het terras.

Eens per kwartaal komen we als collega’s bij elkaar om bij te praten, waarbij we ook inzage geven in wat er bij klanten speelt, hoe de cijfers er uit zien en wat we aan activiteiten en evenementen gaan organiseren.

Ook is er altijd aandacht voor kennisdeling vanuit ‘Talent & Expertise’, soms door externe sprekers. Deze keer heeft Norbert Kerkdijk van CloseSure ons bijgepraat over testautomatisering. De sfeer en de locatie waren top! Om je een beeld te geven hebben we dit vast laten leggen in de volgende korte impressie. 

Oudere nieuwsberichten
Back to Top