Workshop AngularJS

Onze collega Simon is bij een klant, middels een workshop, in aanraking gekomen met AngularJS. Zelf is hij back-end ontwikkelaar en minder geïnteresseerd in JavaScript. Simon schrijft: Dit JavaScript framework heeft mij positief verrast. De manier waarop de code gestructureerd wordt lijkt, in tegenstelling tot andere frameworks, erg op hoe het ook aan de back-end werkt. Combineer dit met de two-way data binding die het framework bied en je zet met gemak een dynamische website neer, zonder dat je al te veel code hoeft te schrijven. Wel bleef ik tegen de syntax van JavaScript aanlopen.

Enthousiast over de kracht van dit framework heb ik de workshop herhaalt voor mijn collega’s van Carthago. Gezien de omvang van het framework en de diverse mogelijkheden hebben we hier twee avonden voor uitgetrokken. Vooraf aan elke workshop hebben we gezellig gegeten, waarna een korte presentatie volgde met de onderwerpen voor die avonden. In het eerste deel zijn een aantal basis principes uitgelegd, door die tegelijk met de rest uit te programmeren, hebben we gezamenlijk, in kleine stapjes, een applicatie geschreven en was het makkelijk een aantal valkuilen aan te geven omdat je, tijdens de workshop, er zelf ook nog in trapt. Om uiteindelijk de kennis echt toe te passen heeft iedereen zelfstandig een kleine uitbreiding geschreven. Deel twee van de workshop is op dezelfde manier vorm gegeven en bevatte een stukje verdieping waardoor het mogelijk is om minder, en beter onderhoudbare code te schrijven en de kwaliteit beter te garanderen door middel van testen. Aan het einde waren er veel positieve reacties zowel op het framework als op de workshop.

Samenvatting:

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Kennisbank

Paniek in bierland door een ransomware aanval

De Belgische brouwerijgroep Duvel Moortgat, bekend van haar prestigieuze bieren zoals Duvel, La Chouffe en De Koninck, heeft een tijdelijke stopzetting van de productie aangekondigd. Dit besluit volgt op een cyberaanval die de nachtelijke rust in Breendonk, waar de hoofdbrouwerij gevestigd is, ruw verstoorde.

Verder lezen »