BBQ ribs – ala Frank’s stijl

Na maanden van voorbereiding was het 21 augustus eindelijk tijd voor de BBQ ribs. Frank’s recept in de nieuwsbrief van mei zorgde ervoor dat het water me direct in de mond liep. Al snel was het plan geboren om het recept bij Carthago ten uitvoer te brengen. Aangezien we al een green Friday hebben en ‘Rib Thursday’ agenda technisch niet goed uitkwam, ontstond al snel het begrip ‘Rib Tuesday’.

Een eerst poll bij de collega’s leverde veel enthousiaste reacties op. Om alle hongerige magen te kunnen vullen was een tweede BBQ noodzakelijk. Jordy meldde zich spontaan aan om deze tweede BBQ te bemannen.

De voorbereidingen

21 Augustus om 9:30 startte Frank met de eerste voorbereidingen voor zijn overheerlijke BBQ ribs. Erik achtervolgde de BBQ Meester consequent op minder dan één meter afstand om het van de Meester zelf te leren! Om 10:30 gingen de kolen in de brand. Één minuut later gingen de ramen bij al onze buren met een ferme klap dicht. Voor hen kwam de BBQ lucht net iets te vroeg.

Tussen 11 en 3 zagen we Frank met regelmatig tussenpozen de BBQ controleren. Telkens op de hielen gezeten door Erik.  Even na 3-en werd de eerste streng in 1-rib stukjes verdeeld en konden we alvast voorproeven (helaas waren er meer mensen dan ribben in een streng, Sorry Jordy).

Aan tafel

De geplande start was om 17:30. Ruim voor 5 uur was Jordy al niet meer te houden en startte hij de tweede BBQ op. Even na 5-en waren we met zijn allen aan het smullen. John arriveerde om kwart over 5 als laatste, maar was nog net op tijd voor het laatste stuk spareribs.

Door een misverstand tussen Marcella en mij was er een dubbele hoeveelheid vlees voor de 2e BBQ ingeslagen. Gelukkig maar, want het ging allemaal schoon op. Even na 6-en konden de BBQ’s uit en konden we ons voldaan concentreren op de borrel. Iets voor 8 vertrokken de laatsten weer huiswaarts. Met recht een geslaagde BBQ. Voor herhaling vatbaar. We zijn benieuwd of Erik de volgende Rib Tuesday aandurft zonder de BBQ Meester.

Auteur: Vincent Stinesen

Het laatste nieuws:

Nieuws

Company meeting

Company meeting Carthago🍕 Afgelopen week was het weer tijd voor de company meeting bij Carthago. Iedere 3 maanden komen we met z’n allen bij elkaar,

Lees verder »
Werken bij Carthago?

Je nieuwe collega’s staan te popelen om je te leren kenen! Om hun alvast wat beter te leren kennen stellen ze zich hier alvast graag aan je voor. 

Zien we je snel?

Diensten van Carthago ICT

Carthago ICT biedt naast het ontwikkelen van maatwerk software nog diverse andere diensten! Zo kan u gebruik maken van onze verschillende expertises: Softwareontwikkeling, Architectuur, Security, Cloud & UX! 

Klantcases

Door onze brede expertise en ervaring in verschillende branches zijn wij binnen vrijwel elk bedrijf inzetbaar. Zo hebben wij klanten uit verschillende branches en sectoren. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? 

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.