Collegadag 2018

Zaterdag 22 september was het zo ver, de collegadag 2018. Om 12:00 uur werden we verwacht bij Schrootstrijd in Dieren. Hier konden we onder het genot van een kopje koffie en een lekker belegd broodje bijkomen van de heenreis. Ondertussen waren de twee begeleiders ook gearriveerd en werden we onderverdeeld in een viertal groepen. Elke groep kreeg haar eigen kleur overall.

De opdracht

Elk team moest een voertuig zien te maken welke de groep van een platform naar het andere kon vervoeren. De opdracht was simpel, echter waren er wel een aantal regels waar rekening meer gehouden moest worden:

  1. Er mochten maximaal twee personen op het voertuig
  2. De personen moesten zich ten aller tijden 30 centimeter boven de grond bevinden
  3. Het gebruik van echte wielen was niet toegestaan
  4. Het voertuig moest samen met team op het platform staan tijdens de start.

Verder mocht elk onderdeel op de schroothoop gebruikt worden om een voertuig te maken. Om dit te realiseren kreeg elke team haar eigen werkbank, slijptol en CO2 lasapparaat om het meest creatieve en snelste voertuig te maken.

Brainstormen

Na de uitleg over hoe de apparaten gebruikt moesten worden werd elk team een werkbank toegekend en konden ze beginnen. Het begon met een brainstormsessie over de mogelijke oplossingen. Al gauw werd de schroothoop afgespeurd naar bruikbare materialen. De eerste vonken schoten vervolgens door de werkplaats en de lasapparaten werden aangestoken om de onderdelen aan elkaar te lassen. Voor de wielen werden kabelhaspels, verkeersborden en cylinders gebruikt, welke vervolgens voorzien werden van een frame om twee personen naar de overkant te kunnen vervoeren.

Put your design to the test

Na een goede twee uur klussen aan de voertuigen was het eindelijk zo ver, de wedstrijd kon beginnen. Team rood mocht de spits afbijten met de omgebouwde winkelwagen voorzien van cosmetische upgrades. Met behulp van stokken met oranje stabilisatieringen kon het voertuig zich naar de overkant verplaatsen, waarna het terug getrokken werd door de plastic staart. Met een tijd van 5 minuten en 45 seconden waren ze helaas niet de snelste groep, maar wel het meest vermakelijkste om naar te kijken.

Daarna was het de beurt aan team blauw, ze hadden een voertuig gemaakt welke met de voeten werd voortgedreven. Ze hadden zelfs tijd over om twee comfortable stoelen te plaatsen, zodat ze in alle rust naar de overkant konden. Met een ruim verbeterde tijd van 2 minuten en 1 seconde dachten ze dat ze de wedstrijd in de pocket hadden.

Team groen was aan de beurt en ze moesten een goede tijd neerzetten wilden ze team blauw en grijs kunnen verslaan. De platte wagen met wielen van verkeersborden was gebouwd op snelheid en met een tijd van 1 minuut en 12 seconden leken ze onverslaanbaar maar ze wisten dat team grijs nog moest.

Als laatste was team grijs aan de beurt, het voertuig was gebouwd met behulp van kabelhaspels welke net als die van team groen met de hand werd voortbewogen. Het werd een nek aan nek race met team groen, helaas waren ze 14 seconden langzamer. Dit maakte team groen de winnaars van de schrootstrijd.

Als afsluitende activiteit zijn we door gereden naar Polysport, waar een overheerlijke barbecue op ons stond te wachten.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week 2023

Fiets naar je werk week is een jaarlijks evenement binnen Carthago. Tijdens deze week maken we zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel samen met onze partners CAPE Groep en eMagiz.

Lees verder »
Nieuws

Meeloopdag voor je studie

Een Dag Meelopen met een Carthager: Ontdek de Voordelen voor Jouw Toekomst in de IT
Als toekomstige professional in de IT-industrie begrijp je dat praktijkervaring van onschatbare waarde is. Daarom biedt Carthago ICT ambitieuze studenten de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze ervaren professionals.

Lees verder »
Nieuws

Welkom Bahadir Kaya

In mei is afstudeerder Bahdir bij ons begonnen. Bahadur vertelt graag meer over zichzelf en over wat hij bij Carthago komt doen in dit bericht!

Lees verder »