Avondje E-Karten bij Zero55

E-karten

Twee jaar lang hebben we gewacht op het gewenste avondje karten. Donderdag 13 september jl. kwam er dan eindelijke een flinke delegatie van Carthago in Enschede bij elkaar. Het enige doel was het vergelijken van de coureur skills. Een prettige bijkomstigheid was dat het erg gezellig was en dat we lekker hebben gegeten. De krachtmeting vond plaats op een kartbaan met elektrische karts. De onderlinge prestaties bij elektrische karts verschillen minder dan bij traditionele karts met een verbrandingsmotor. Het zou daarom een meer pure en eerlijke wedstrijd worden. Meteen waren er collega’s die op een andere manier voordeel probeerden te behalen en kozen voor het eten van een lichte salade en eigenlijk dus al begonnen met valsspelen. Er is niet bekend of dit succes heeft gehad, want het overzicht met de rondetijden is niet verrijkt met het bestelde eten.

Elektrisch karten

Voor de meeste coureurs was het fenomeen elektrische kart nieuw. Je rook geen brandstof, alleen nog maar rubber, assistenten liepen met iPads rond en er was geen brandgevaar. Tijdens het inschrijven waren de deelnemers willekeurig in twee groepen verdeeld en deze mochten beide twee heats rijden. Afhankelijk van de prestaties van de hele groep, werden de karts sneller afgesteld. Iedereen keek even snel om zich heen in de hoop geen trage deelnemers in de eigen groep aan te treffen. Na de eerste twee heats werden de groepen opnieuw ingedeeld op basis van de snelheid van de chauffeurs voor de volgende twee heats. De karts hadden elke 90 seconden een boost beschikbaar, waarmee de snelheid, na activatie, voor enkele seconden opgehoogd werd. Gelieve op de juiste plekken in te zetten.

Kart Marcella

Competitief

Na de eerste heat bleek al dat de karts niet per se allemaal even snel waren en ook mankeerde het nogal eens aan een goede tijdmeting. Sommige pijlsnelle lieden zijn hiermee dan ook wellicht niet op hun waarde ingeschat. Maar als je als een van de traagste rijders was geëindigd in jouw eerste heat dan zou je tenminste als een van de snelsten kunnen eindigen in jouw afsluitende heat. Althans, dat was de theorie, maar dat pakte ook niet voor iedereen goed uit. De competitie werd sportief gevoerd en er kwamen duidelijke winnaars naar boven drijven. Er werd gedrift, gespint, gesneden, gebeukt, gelapt, geboost, gefilmd, binnensmonds gevloekt, maar vooral genoten.

Afsluiting

Na het karten werd gezellig bijgepraat met een bittergarnituurtje en een drankje. Bij het bestellen van bier werd even geïnformeerd of we al klaar waren met karten, alsof dat niet met een biertje op zou kunnen. En voor de actievelingen nog wat airhockey om bij te komen.

This entry was posted in nieuws.