Klantendag Carthago ICT – CloseSure

klantendag

De klanten van Carthago ICT en CloseSure weten het inmiddels al, eens per jaar gaan we gezamenlijk een vakman van een ambacht bezoeken waar we nog niet zo veel van weten. Enerzijds om er van te leren en anderzijds (in dit geval zeker) om er van te genieten.

Deze keer zijn we in de wereld van de whiskystokerij gedoken. We werden enthousiast ontvangen door stoker/eigenaar Gerard Velthuis en stoker/brouwer Roy Kroeze. Zij namen ons mee in de ontstaansgeschiedenis van de stokerij alwaar ze hun eigen alcohol maken en jenever/whisky stoken.
Naast een uitleg van het ambachtelijks stook proces hebben we het ook geleerd hoe je deze destillaten moet proeven.

Een korte toelichting vanaf hun website;
Twentse Whisky, de naam spreekt boekdelen. Gebrouwen en gedestilleerd in Ootmarsum, Noord-Twente en gerijpt en gelagerd op Twents eikenhout van meer dan 200 jaar oud. Dit geeft deze whisky een onmiskenbaar authentieke ‘eigen’ smaak: het Noord-Twentse coulisselandschap met haar houtwallen en haar rijke historie, gekoesterd in een uniek destillaat. ‘Twents eikenhout is voor Sculte goud’ is niet voor niets onze lijfspreuk: de uitgesproken karaktervolle smaak van onze whisky herbergt een schat aan regionale historie.

De Twentse Whisky van Stokerij Sculte uit Ootmarsum is met goud bekroond op de San Francisco World Spirits Competition.

“De smaak van de streek vatten in een destillaat, dat is de kunst”

Omdat Ootmarsum een rijke geschiedenis heeft en het een mooie stad is, hebben we voorafgaand aan de whiskyproeverij ons eerst laten rondleiden langs de historische plekken. Zo hebben we geleerd wat ‘Vlöggeln’ is en wie de ‘Poaskearls’ zijn (Zie foto)

klantendag

Volgens onze gasten was het ‘Een leuke, smaakvolle en leerzame dag in het Twentse land’ en daar doen we het voor!