Arduino challenge

In de Twente regio zijn nogal wat bedrijven actief in de embedded wereld. Terwijl wij als bedrijf meer actief zijn in de web technologie wereld. Deze twee domeinen komen samen in bijvoorbeeld IoT. Om wat meer ervaring op te doen met embedded en de problemen waar je tegen aan kunt lopen hebben we een Arduino challenge georganiseerd in samenwerking met CloseSure. Voor deze challenge kregen de teams een auto die de beschikking had over een met een servo draaibare afstandssensor en 2 individueel bestuurbare DC motor voor het draaien en rijden. Met deze auto moesten de teams in zo kort mogelijke tijd 5 paaltjes zien om te rijden zonder de wanden van de arena te raken. Elk team betond uit een tester en twee ontwikkelaars.

De challenge trapte we af met een korte intro over de verbeteringen die al door gevoerd zijn aan de auto. Als basis is gebruik gemaakt van een “Avoidance tracking Motor Smart Robot Car” en uitgebreid met onder andere een:
* Snelheidssensor om het verschil in snelheid van de DC motoren te ondervangen
* Condensator om spanningsdipjes te voorkomen
* Extra batterijhouder

Na een korte speluitleg konden de teams aan de slag om hun auto voor te breiden op de uitdaging in de arena.

De auto’s moesten getest worden, waarbij helaas een auto gesneuveld is.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week 2023

Fiets naar je werk week is een jaarlijks evenement binnen Carthago. Tijdens deze week maken we zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel samen met onze partners CAPE Groep en eMagiz.

Lees verder »
Nieuws

Meeloopdag voor je studie

Een Dag Meelopen met een Carthager: Ontdek de Voordelen voor Jouw Toekomst in de IT
Als toekomstige professional in de IT-industrie begrijp je dat praktijkervaring van onschatbare waarde is. Daarom biedt Carthago ICT ambitieuze studenten de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze ervaren professionals.

Lees verder »
Nieuws

Welkom Bahadir Kaya

In mei is afstudeerder Bahdir bij ons begonnen. Bahadur vertelt graag meer over zichzelf en over wat hij bij Carthago komt doen in dit bericht!

Lees verder »