Arduino challenge

In de Twente regio zijn nogal wat bedrijven actief in de embedded wereld. Terwijl wij als bedrijf meer actief zijn in de web technologie wereld. Deze twee domeinen komen samen in bijvoorbeeld IoT. Om wat meer ervaring op te doen met embedded en de problemen waar je tegen aan kunt lopen hebben we een Arduino challenge georganiseerd in samenwerking met CloseSure. Voor deze challenge kregen de teams een auto die de beschikking had over een met een servo draaibare afstandssensor en 2 individueel bestuurbare DC motor voor het draaien en rijden. Met deze auto moesten de teams in zo kort mogelijke tijd 5 paaltjes zien om te rijden zonder de wanden van de arena te raken. Elk team betond uit een tester en twee ontwikkelaars.

De challenge trapte we af met een korte intro over de verbeteringen die al door gevoerd zijn aan de auto. Als basis is gebruik gemaakt van een “Avoidance tracking Motor Smart Robot Car” en uitgebreid met onder andere een:
* Snelheidssensor om het verschil in snelheid van de DC motoren te ondervangen
* Condensator om spanningsdipjes te voorkomen
* Extra batterijhouder

Na een korte speluitleg konden de teams aan de slag om hun auto voor te breiden op de uitdaging in de arena.

De auto’s moesten getest worden, waarbij helaas een auto gesneuveld is.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Company meeting

Company meeting Carthago🍕 Afgelopen week was het weer tijd voor de company meeting bij Carthago. Iedere 3 maanden komen we met z’n allen bij elkaar,

Lees verder »
Werken bij Carthago?

Je nieuwe collega’s staan te popelen om je te leren kenen! Om hun alvast wat beter te leren kennen stellen ze zich hier alvast graag aan je voor. 

Zien we je snel?

Diensten van Carthago ICT

Carthago ICT biedt naast het ontwikkelen van maatwerk software nog diverse andere diensten! Zo kan u gebruik maken van onze verschillende expertises: Softwareontwikkeling, Architectuur, Security, Cloud & UX! 

Klantcases

Door onze brede expertise en ervaring in verschillende branches zijn wij binnen vrijwel elk bedrijf inzetbaar. Zo hebben wij klanten uit verschillende branches en sectoren. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? 

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.