Arduino challenge

In de Twente regio zijn nogal wat bedrijven actief in de embedded wereld. Terwijl wij als bedrijf meer actief zijn in de web technologie wereld. Deze twee domeinen komen samen in bijvoorbeeld IoT. Om wat meer ervaring op te doen met embedded en de problemen waar je tegen aan kunt lopen hebben we een Arduino challenge georganiseerd in samenwerking met CloseSure. Voor deze challenge kregen de teams een auto die de beschikking had over een met een servo draaibare afstandssensor en 2 individueel bestuurbare DC motor voor het draaien en rijden. Met deze auto moesten de teams in zo kort mogelijke tijd 5 paaltjes zien om te rijden zonder de wanden van de arena te raken. Elk team betond uit een tester en twee ontwikkelaars.

De challenge trapte we af met een korte intro over de verbeteringen die al door gevoerd zijn aan de auto. Als basis is gebruik gemaakt van een “Avoidance tracking Motor Smart Robot Car” en uitgebreid met onder andere een:
* Snelheidssensor om het verschil in snelheid van de DC motoren te ondervangen
* Condensator om spanningsdipjes te voorkomen
* Extra batterijhouder

Na een korte speluitleg konden de teams aan de slag om hun auto voor te breiden op de uitdaging in de arena.

De auto’s moesten getest worden, waarbij helaas een auto gesneuveld is.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Welkom Bianca!

Begin deze maand is Bianca bij ons begonnen als HR-support / Office-Management. Ze zal deze rol zowel voor ons, als voor onze partner CAPE gaan vervullen.

Verder lezen »