Carthago en de olifant

Steeds vaker zien we een olifant opdoemen bij Carthago. Eerst de olifantenknuffel voor de pasgeboren baby’s van collega’s en nu een schilderij met een olifant. Dit schilderij is gemaakt door collega’s en hun partners tijdens het 20-jarig jubileumweekend. Daar zit een verhaal achter:

Bij de oprichting van Carthago, 20 jaar geleden, moest er een passende naam gevonden worden. Oprichter Ruud Mulder kende veel bedrijven in de ICT wereld en bedacht dat hij het op moest gaan nemen tegen die grote jongens. In de geschiedenis zijn er voorbeelden van ‘kleintjes’ die zich best konden meten met de ‘groten’. Eén mooi voorbeeld was Hannibal, een Fenicische veldheer die het als ‘kleintje’ van het Carthageese Rijk het op ging nemen tegen het grote Romeinse Rijk. Hij trok met zijn leger op olifanten vanuit Iberië over de Pyreneeën en de Alpen richting Rome. En ze hebben het de Romeinen heel lastig gemaakt.

De olifant heeft dus een speciale band met Carthago (en andersom) en daarom prijkt er een mooie grote Olifant op het schilderij in de kantine van pand in Hengelo.

This entry was posted in nieuws.