DotCSS en DotJS

Begin november zijn we (Ronald en Albert) naar Parijs afgereisd om twee Dot conferences bij te wonen. De eerste was DotCSS, een middag gevuld met CSS en verwante onderwerpen. De tweede was DotJS: Een dag gevuld met, je raadt het al, JavaScript gerelateerde zaken.

De Dot conferences zijn georganiseerd in een vlot format. Het zijn single-track conferenties met reguliere talks van 18 minuten en praatjes van 4 minuten (lightning talks). De sprekers voor de reguliere talks worden uitgenodigd door de organisatie. Voor de lightning talks worden de sprekers geselecteerd op basis van vrij ingestuurde proposals. Naast de praatjes is er volop gelegenheid om andere ontwikkelaars te ontmoeten en te praten over de gepresenteerde stof.

De sessies werden gehouden in een gigantische loods, dat is omgebouwd tot een soort theater met een bioscoop-achtige tribune en luie stoelen en zitzakken direct rond de sprekers. Verder waren er een aantal bedrijven met een stand en werden er in de pauzes korte presentaties gegeven. Een MC praatte beide dagen aan elkaar en stelde ook nog vragen aan de sprekers.

DotCSS

DotCSS bestond uit een middag met 8 reguliere talks en 3 lightning talks, over gevarieerde onderwerpen van specifieke CSS challenges tot animaties met SVG, variabele fonts en samenwerking tussen ontwikkelaars en designers. Alles sessies kun je hier terug kijken.

DotJS

DotJS besloeg een hele dag gevuld met verscheidene onderwerpen zoals typing in Javascript (met o.a. Anders Hejlsberg, de lead architect van Typescript), het optimaliseren van Javascript code, spec-writing voor JS, WebAssembly en fancy animaties met Offscreen canvas.  Alle sessies kun je hier terug kijken.

 

Wil je echter een voorselectie maken lees je hier een zeer korte samenvatting van de praatjes in de volgorde van (volgens ons) meest interessant tot minst interessant.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Company meeting

Company meeting Carthago🍕 Afgelopen week was het weer tijd voor de company meeting bij Carthago. Iedere 3 maanden komen we met z’n allen bij elkaar,

Lees verder »
Werken bij Carthago?

Je nieuwe collega’s staan te popelen om je te leren kenen! Om hun alvast wat beter te leren kennen stellen ze zich hier alvast graag aan je voor. 

Zien we je snel?

Diensten van Carthago ICT

Carthago ICT biedt naast het ontwikkelen van maatwerk software nog diverse andere diensten! Zo kan u gebruik maken van onze verschillende expertises: Softwareontwikkeling, Architectuur, Security, Cloud & UX! 

Klantcases

Door onze brede expertise en ervaring in verschillende branches zijn wij binnen vrijwel elk bedrijf inzetbaar. Zo hebben wij klanten uit verschillende branches en sectoren. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? 

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.