Enschede Marathon

Zondag 14 april stond de Enschede Marathon op de agenda. Met een kleine delegatie van 7 mensen spraken we één uur voor aanvang van de 10 kilometer run af, in het Carthago hardlooptenue. Na een korte wandeling richting het Van Heekplein hebben we ons in het startvak voor de renners die de run naar verwachting binnen 55 minuten uitliepen voorgesorteerd.

De start

Na zo’n 30 minuten wachten, in extreem koude wind, klonk het startschot om half twee en vingen we de race aan. Het 10 kilometer parcours was panoramisch, zeker voor diegenen die Enschede goed kennen erg mooi. De kou afgewisseld met stukken waar je vol in de zon liep vielen mij (en mede-lopers) zwaar. Met flink wat pijntjes heb ik de race in ongeveer 48:30 uit weten te lopen, met een gemiddelde snelheid van ongeveer 12,3 kilometer per uur voor mij een mooi PR! Alle andere deelnemers hebben eveneens de race volledig uit weten te lopen… Een prima prestatie!

Naderhand werden we “met open armen” ontvangen door Rob, Marcella en Herman. Om het suikerpeil weer op niveau te krijgen hebben we een aantal biertjes/radlers genuttigd. Al met al een hele leuke run en zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk kunnen we de volgende keer nog meer deelnemers verwelkomen!

This entry was posted in nieuws.