Carthago ICT bezoekt Techorama 2018

Techorama in Nederland

2 en 3 oktober was de eerste keer dat Techorama naar Nederland kwam. Dit jaarlijkse event is volgens ons een beetje ter vervanging van de Microsoft Techdays die normaliter ook in Nederland werd gehouden. Met veel sprekers van over de hele wereld was deze editie wat ons betreft goed geslaagd.

Er kwamen veel verschillende onderwerpen aan de orde van verschillende facetten van de ontwikkeling. Zo werden bijvoorbeeld wat nieuwe technieken getoond die nu volop in ontwikkeling zijn voor de developers. Daarnaast waren er voor zowel developers als testers ook interessante onderwerpen, zoals werken met Azure en hoe je het beste testen kunt opzetten.

De sessies

Wij als developers konden onze ogen uitkijken wat er allemaal mogelijk was met WebAssembly en ASP.NET Blazor. Het enige minpunt van de meeste sessies was dat er niet bij stond wat de moeilijkheidsgraad was. Zo waren er een aantal sessie, die qua titel wel interessant leek, maar in realiteit heel erg op basisniveau was, wat we dus eigenlijk al wisten.

De mooiste sessie was toch wel die van Rainer Stropek: Modernising a Manufacturing Control System with Angular, SVG, and WebSockets. Deze man praatte heel snel maar was toch duidelijk te begrijpen. Wat deze sessie zo mooi maakte is dat hij echt een real-life probleem had opgelost en ons daarin meenam. Het was mooi om te zien hoe je deze drie technieken zo mooi op elkaar kan laten inspelen.

Samenvatting:

Techorama is een jaarlijkse technologie conferentie. Omdat hier vaak de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied van Carthago worden besproken besloten Hinke & Jordy dat zij dit niet mochten missen!De opgedane kennis hebben zij vervolgens gedeeld met hun collega's.

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week 2023

Fiets naar je werk week is een jaarlijks evenement binnen Carthago. Tijdens deze week maken we zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel samen met onze partners CAPE Groep en eMagiz.

Lees verder »
Nieuws

Meeloopdag voor je studie

Een Dag Meelopen met een Carthager: Ontdek de Voordelen voor Jouw Toekomst in de IT
Als toekomstige professional in de IT-industrie begrijp je dat praktijkervaring van onschatbare waarde is. Daarom biedt Carthago ICT ambitieuze studenten de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze ervaren professionals.

Lees verder »
Nieuws

Welkom Bahadir Kaya

In mei is afstudeerder Bahdir bij ons begonnen. Bahadur vertelt graag meer over zichzelf en over wat hij bij Carthago komt doen in dit bericht!

Lees verder »