Carthago ICT bezoekt Techorama 2018

Techorama in Nederland

2 en 3 oktober was de eerste keer dat Techorama naar Nederland kwam. Dit jaarlijkse event is volgens ons een beetje ter vervanging van de Microsoft Techdays die normaliter ook in Nederland werd gehouden. Met veel sprekers van over de hele wereld was deze editie wat ons betreft goed geslaagd.

Er kwamen veel verschillende onderwerpen aan de orde van verschillende facetten van de ontwikkeling. Zo werden bijvoorbeeld wat nieuwe technieken getoond die nu volop in ontwikkeling zijn voor de developers. Daarnaast waren er voor zowel developers als testers ook interessante onderwerpen, zoals werken met Azure en hoe je het beste testen kunt opzetten.

De sessies

Wij als developers konden onze ogen uitkijken wat er allemaal mogelijk was met WebAssembly en ASP.NET Blazor. Het enige minpunt van de meeste sessies was dat er niet bij stond wat de moeilijkheidsgraad was. Zo waren er een aantal sessie, die qua titel wel interessant leek, maar in realiteit heel erg op basisniveau was, wat we dus eigenlijk al wisten.

De mooiste sessie was toch wel die van Rainer Stropek: Modernising a Manufacturing Control System with Angular, SVG, and WebSockets. Deze man praatte heel snel maar was toch duidelijk te begrijpen. Wat deze sessie zo mooi maakte is dat hij echt een real-life probleem had opgelost en ons daarin meenam. Het was mooi om te zien hoe je deze drie technieken zo mooi op elkaar kan laten inspelen.

Samenvatting:

Techorama is een jaarlijkse technologie conferentie. Omdat hier vaak de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied van Carthago worden besproken besloten Hinke & Jordy dat zij dit niet mochten missen!De opgedane kennis hebben zij vervolgens gedeeld met hun collega's.

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Welkom Bianca!

Begin deze maand is Bianca bij ons begonnen als HR-support / Office-Management. Ze zal deze rol zowel voor ons, als voor onze partner CAPE gaan vervullen.

Verder lezen »