Het BeterBoek

Carthago neemt deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek”. Dit wordt gedaan voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het ZGT Ziekenhuis in Almelo & Hengelo.

Een ziekenhuisopname of dagbehandeling is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Dat is zeker het geval voor jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

In het boek is ruimte om een eigen verhaal op te schrijven, zodat kinderen hun emoties en ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast is er plaats voor foto’s en berichten, waardoor thuis iets dichterbij lijkt te zijn. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Het BeterBoek is en blijft dus eigendom van het kind. Op deze manier is de uitgave een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

Het BeterBoek wordt nu gratis uitgereikt aan alle kinderen die opgenomen of behandeld worden!

Meer informatie over het boek is hier te vinden: https://www.meteau.nl/product/beterboek/

Samenvatting:

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week 2023

Fiets naar je werk week is een jaarlijks evenement binnen Carthago. Tijdens deze week maken we zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel samen met onze partners CAPE Groep en eMagiz.

Lees verder »
Nieuws

Meeloopdag voor je studie

Een Dag Meelopen met een Carthager: Ontdek de Voordelen voor Jouw Toekomst in de IT
Als toekomstige professional in de IT-industrie begrijp je dat praktijkervaring van onschatbare waarde is. Daarom biedt Carthago ICT ambitieuze studenten de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze ervaren professionals.

Lees verder »
Nieuws

Welkom Bahadir Kaya

In mei is afstudeerder Bahdir bij ons begonnen. Bahadur vertelt graag meer over zichzelf en over wat hij bij Carthago komt doen in dit bericht!

Lees verder »