Het BeterBoek

Carthago neemt deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek”. Dit wordt gedaan voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het ZGT Ziekenhuis in Almelo & Hengelo.

Een ziekenhuisopname of dagbehandeling is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Dat is zeker het geval voor jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

In het boek is ruimte om een eigen verhaal op te schrijven, zodat kinderen hun emoties en ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast is er plaats voor foto’s en berichten, waardoor thuis iets dichterbij lijkt te zijn. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Het BeterBoek is en blijft dus eigendom van het kind. Op deze manier is de uitgave een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

Het BeterBoek wordt nu gratis uitgereikt aan alle kinderen die opgenomen of behandeld worden!

Meer informatie over het boek is hier te vinden: https://www.meteau.nl/product/beterboek/

Samenvatting:

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »
Kennisbank

Paniek in bierland door een ransomware aanval

De Belgische brouwerijgroep Duvel Moortgat, bekend van haar prestigieuze bieren zoals Duvel, La Chouffe en De Koninck, heeft een tijdelijke stopzetting van de productie aangekondigd. Dit besluit volgt op een cyberaanval die de nachtelijke rust in Breendonk, waar de hoofdbrouwerij gevestigd is, ruw verstoorde.

Verder lezen »