Workshop User Experience design

Nadia Klomp

Nadia Klomp

User Experience Designer, Carthago ICT

Meer van Nadia

“Het werkt toch, kritische gebruiker!”

− Altijd al wat willen leren over hoe je zorgt dat je applicatie niet alleen “werkt” (“Het werkt toch, kritisch gebruiker!”) maar ook gebruiksvriendelijk is?

− Leren te kijken door de ogen van een gebruiker om te voorkomen dat er frustraties ontstaan bij het gebruik van een door jou ontwikkelde applicatie.

− Naast het leren inleven in hoe een gebruiker denkt en wat voor functionaliteiten hij/zij nodig heeft (toptaken), gaan we in op het ontwerpen van effectieve en simpele schermen (wireframes).

Dit was op hoofdlijnen de inhoud van de workshop die onze UX designers Nadia en Famke hebben verzorgd voor onze ontwikkelaars. Er werd een case study uitgelegd waarna de aanwezigen in teams van 2 of 3 aan de slag gingen met het maken van persona’s. Een persona is een karakterisering van een grote groep gebruikers en representeert hun doelen en frustraties. De persona’s werden gepresenteerd en gezamenlijk zijn er functionaliteiten bedacht waarvan de persona’s blij zouden worden.

In het tweede deel van de workshop werd er uitleg gegeven over wireframes, een visuele gids van een scherm. Opvolgend werden er 1 tot 3 functionaliteiten uitgewerkt in wireframes. Dit leidde tot verrassende resultaten. Sommigen waren zo enthousiast dat ze zelfs een paper prototype hebben gemaakt van hun wireframes met toetsenbord en aanwijshand.

Het laatste nieuws:

Carthago ICT weekend weg
Nieuws

Weekend weg 2022

𝗝𝗮𝗮𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸𝘀 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱𝗷𝗲 𝘄𝗲𝗴 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗵𝗮𝗴𝗼
Reikhalzend wordt er door de Carthagers uitgekeken naar het jaarlijkse weekendje weg van Carthago ICT. Afgelopen maand was het dan eindelijk zo ver! 

Lees verder »
Werken bij Carthago?

Je nieuwe collega’s staan te popelen om je te leren kenen! Om hun alvast wat beter te leren kennen stellen ze zich hier alvast graag aan je voor. 

Zien we je snel?

Expertises van Carthago ICT

Carthago ICT biedt naast het ontwikkelen van maatwerk software nog diverse andere diensten! Zo kan u gebruik maken van onze verschillende expertises: Softwareontwikkeling, Architectuur, Security, Cloud & UX! 

Klantcases

Door onze brede expertise en ervaring in verschillende branches zijn wij binnen vrijwel elk bedrijf inzetbaar. Zo hebben wij klanten uit verschillende branches en sectoren. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? 

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?