Olifant, mascotte van Carthago!

Daar zit een verhaal achter wat een directe link heeft met Carthago, de beroemde hoofdstad van het Punische rijk en later de belangrijkste Romeinse stad in Noord-Afrika. De bekendste inwoner van het Carthaagse rijk was Hannibal, vooral bekend vanwege zijn tocht over de Alpen.  Met duizenden militairen en een groep olifanten viel hij Noord-Italië binnen. Het bleek een geniale zet, waardoor het ‘kleine Carthago’ het ‘grote Rome’ in het hart trof. Hannibal koos juist voor olifanten om de Alpen over te komen, het sterke karakter, fysiek groot en zachtaardig. Bij veel volkeren is de olifant nog altijd het symbool van kracht, wijsheid, vriendelijkheid, geluk en lange levensduur.

Dat past allemaal goed bij Carthago ICT, niet voor niks dat de olifant onze mascotte is. Er worden olifantenknuffels uitgedeeld voor de  pasgeboren baby’s van collega’s en zijn er op onze locaties in Oost en Midden olifanten schilderijen te bewonderen. Gemaakt door onze medewerkers, tijdens weekendjes weg. Het schilderij in Oost is gemaakt door collega’s tijdens het 20-jarig jubileumweekend in Meschede (Duitsland) en in Midden vorige maand tijdens ons weekendje weg in Nieuwersluis.

Het laatste nieuws:

Carthago ICT weekend weg
Nieuws

Weekend weg 2022

𝗝𝗮𝗮𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸𝘀 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱𝗷𝗲 𝘄𝗲𝗴 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗵𝗮𝗴𝗼
Reikhalzend wordt er door de Carthagers uitgekeken naar het jaarlijkse weekendje weg van Carthago ICT. Afgelopen maand was het dan eindelijk zo ver! 

Lees verder »
Werken bij Carthago?

Je nieuwe collega’s staan te popelen om je te leren kenen! Om hun alvast wat beter te leren kennen stellen ze zich hier alvast graag aan je voor. 

Zien we je snel?

Expertises van Carthago ICT

Carthago ICT biedt naast het ontwikkelen van maatwerk software nog diverse andere diensten! Zo kan u gebruik maken van onze verschillende expertises: Softwareontwikkeling, Architectuur, Security, Cloud & UX! 

Klantcases

Door onze brede expertise en ervaring in verschillende branches zijn wij binnen vrijwel elk bedrijf inzetbaar. Zo hebben wij klanten uit verschillende branches en sectoren. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? 

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?