Olifant, mascotte van Carthago!

Daar zit een verhaal achter wat een directe link heeft met Carthago, de beroemde hoofdstad van het Punische rijk en later de belangrijkste Romeinse stad in Noord-Afrika. De bekendste inwoner van het Carthaagse rijk was Hannibal, vooral bekend vanwege zijn tocht over de Alpen.  Met duizenden militairen en een groep olifanten viel hij Noord-Italië binnen. Het bleek een geniale zet, waardoor het ‘kleine Carthago’ het ‘grote Rome’ in het hart trof. Hannibal koos juist voor olifanten om de Alpen over te komen, het sterke karakter, fysiek groot en zachtaardig. Bij veel volkeren is de olifant nog altijd het symbool van kracht, wijsheid, vriendelijkheid, geluk en lange levensduur.

Dat past allemaal goed bij Carthago ICT, niet voor niks dat de olifant onze mascotte is. Er worden olifantenknuffels uitgedeeld voor de  pasgeboren baby’s van collega’s en zijn er op onze locaties in Oost en Midden olifanten schilderijen te bewonderen. Gemaakt door onze medewerkers, tijdens weekendjes weg. Het schilderij in Oost is gemaakt door collega’s tijdens het 20-jarig jubileumweekend in Meschede (Duitsland) en in Midden vorige maand tijdens ons weekendje weg in Nieuwersluis.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week 2023

Fiets naar je werk week is een jaarlijks evenement binnen Carthago. Tijdens deze week maken we zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel samen met onze partners CAPE Groep en eMagiz.

Lees verder »
Nieuws

Meeloopdag voor je studie

Een Dag Meelopen met een Carthager: Ontdek de Voordelen voor Jouw Toekomst in de IT
Als toekomstige professional in de IT-industrie begrijp je dat praktijkervaring van onschatbare waarde is. Daarom biedt Carthago ICT ambitieuze studenten de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze ervaren professionals.

Lees verder »
Nieuws

Welkom Bahadir Kaya

In mei is afstudeerder Bahdir bij ons begonnen. Bahadur vertelt graag meer over zichzelf en over wat hij bij Carthago komt doen in dit bericht!

Lees verder »