Welkom Guus Fisscher

Wat zijn je hobby’s?

Ik heb verschillende hobby’s, zo zing ik, als tenor in een vier stemmig a-capella koor, ben ik al 41 jaar zeer fanatiek en heel gezellig met een vriendenclub, biljart ik graag, vind ik het leuk om te koken. Vroeger ben ik bij het voetballen heel actief geweest, maar dat is nu vooral passief kijken, maar één keer per jaar toch nog de wei in, of liever gezegd de zaal.

Wat/waar heb je gestudeerd en waarom koos je voor die studie?

HTS Werktuigbouwkunde/Energietechniek, omdat ik techniek leuk vind. Vervolgens de lerarenopleiding Wiskunde, omdat ik dat voor mijn werk nodig was en het de enige optie was om in de avond te doen. Daarna nog de leergang Bedrijfskunde en ten slotte een master Kennis- en Informatietechnologie.

Hoe ben je bij Carthago terecht gekomen en waarom heb je voor Carthago gekozen?

Rob Lammers en Herman Welleweerd zijn ex-collega’s van mij. Via Rob kwam ik in contact met Carthago ICT. In eerste instantie niet met het idee om in dienst te komen, omdat ik over negen maanden met pensioen ga, maar eigenlijk wil ik ook na mijn pensioen nog wel even actief blijven, niet full time, maar drie dagen per week lijkt me prima. Bij Carthago kan ik het dicht bij huis houden, want ik woon in Oldenzaal, Carthago is een relatief klein en overzichtelijk bedrijf, met leuke collega’s en leuke projecten.

Ben je starter, junior, medior of senior?

Nog even senior, zou ik zeggen, daarna pensior.

Waar ga je mee beginnen binnen Carthago?

Als Enterprise Architect ga ik aan de slag met verschillende klussen. Voor VHD ga ik samen met Hinke een analyse uitvoeren op hun “MidOffice” systeem, dat technisch, maar waarschijnlijk ook functioneel end-of-live is. Verder ga ik samen met Hugo een aantal architectuurklussen voor de UT uitvoeren en uitwerken hoe we architectuur binnen Carthago een gezicht kunnen geven. Tot slot zijn we met met Cape collega’s een voorstel aan het uitwerken voor een logistiek bedrijf, “who shall not be named” vooralsnog, op het gebied van het inkoop-, voorraadbeheer- en order management proces met vergaande digitalisering en veranderingen in de werkwijze. De combinatie van werkprocessen, logistiek en IT vind ik ook wel een leuke uitdaging.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week 2023

Fiets naar je werk week is een jaarlijks evenement binnen Carthago. Tijdens deze week maken we zoveel mogelijk kilometers voor het goede doel samen met onze partners CAPE Groep en eMagiz.

Lees verder »
Nieuws

Meeloopdag voor je studie

Een Dag Meelopen met een Carthager: Ontdek de Voordelen voor Jouw Toekomst in de IT
Als toekomstige professional in de IT-industrie begrijp je dat praktijkervaring van onschatbare waarde is. Daarom biedt Carthago ICT ambitieuze studenten de mogelijkheid om een dag mee te lopen met onze ervaren professionals.

Lees verder »
Nieuws

Welkom Bahadir Kaya

In mei is afstudeerder Bahdir bij ons begonnen. Bahadur vertelt graag meer over zichzelf en over wat hij bij Carthago komt doen in dit bericht!

Lees verder »