Carthago bezoekt UXinsight

Voor de eerste keer in wat voelt als tijden is het zover – een conferentie in persoon! En dit keer vertrekken we niet met één maar met maar liefst drie User Experience (UX) designers naar de UX Insight conferentie. In het Chassé theater in Breda zijn alle deelnemers, voornamelijk bestaande uit UX Researchers, opgewekt. Vol enthousiasme is iedereen aan het netwerken en uitwisselen hoe hun UX-afdeling is opgezet en aan wat voor opdrachten en uitdagingen gewerkt wordt.

Op de eerste dag is er gelijk ruimte om nieuwe inzichten toe te passen op onze projectcases . Storytelling, Spontaneous Talk Frameworks en manieren om stakeholders nog meer te betrekken passeren deze middag de revue bij de workshops. 

Op dag twee & drie zijn er 14 praatjes, met tussendoor veel hapjes, drankjes en interessante gedachten- en ideeënuitwisselingen met de andere deelnemers. Eén van de meest bijgebleven praatjes is die van Jacob Harbord over het creëren van waarde voor elke stakeholder. Zo kan je zorgen dat interessante inzichten, ideeën en ontwerpen ook echt in het product terecht komen.

Het waren drie dagen vol met inspiratie, gedeeld met alle deelnemers met dezelfde passie voor User Experience. Op naar de volgende conferentie!

De tips die onze UX'ers hebben meegenomen na hun bezoek aan UXinsight:

Tip 1: Je gedachtes organiseren en je werk presenteren

‘Spontaneous talks frameworks’ (zoals STAR, OSB, PREP) helpen bij het organiseren van je gedachtes en je kunt ze gebruiken in het presenteren van je UX werk. 

Tip 2: Zeg eens nee!

‘The power of saying NO’ zorgt voor focus, omdat er ruimte is voor sterke ja’s. Wij als team willen ontdekken wat onze missie en visie is. Doelen stellen op basis van die missie en projecten zoeken die daarbij aansluiten.

Tip 3: Hoe creëer je waarde in vrijwel elk project als UX designer?

Waarde creëren in elk project, voor elke stakeholder en bij elke stap van de weg komt voort uit het stellen van drie vragen. Wat? Wie? en hoe?

Tip 4: Omgaan met onderzoek complexiteit

Hoe onderzoek complexiteit aan te pakken?

  • Probeer de belangrijkste spanningspunten en onenigheid tussen belanghebbenden te begrijpen
  • Zoek naar discrepanties in de data 
  • Evalueer opnieuw met het team hoe de doelstellingen tijdens het project evolueren
  • Oefen met het delen van bevindingen waarin je nog niet 100% vertrouwen in hebt
  • Gebruik stakeholders om te begrijpen welke inzichten impact hebben en waarom? ‘de meest impactvolle onderzoeksresultaten zijn vaak een beetje controversieel.
  • Draft, workshop, re-draft 
 

Tip 5: Je nieuwe google!

Researchbookmark.io is een soort van google voor UX onderzoek.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Welkom Bianca!

Begin deze maand is Bianca bij ons begonnen als HR-support / Office-Management. Ze zal deze rol zowel voor ons, als voor onze partner CAPE gaan vervullen.

Verder lezen »