Ontstaansgeschiedenis

Hoe het allemaal begonnen is.

Carthago ICT is opgericht door Ruud Mulder vanuit de ambitie om ICT beter in te zetten, meer vanuit de klant te redeneren en medewerkers te stimuleren hier zich actief mee te bemoeien. In 1999 is begonnen met een klein clubje, vooral in de detachering. Omdat ons vertrekpunt altijd de klant is, begrijpen we steeds beter waar het om gaat bij die klant en wat de rol van ICT daarbij is. Door die houding ontstaat vertrouwen en verschuift onze bijdrage vaak van detachering naar projectverantwoordelijkheid en uiteindelijk het beheer van maatwerksoftware.

De naam Carthago ICT is gekozen vanuit de analogie met oude Carthago dat we ons als relatief klein ICT bedrijf best kunnen meten met de gevestigde namen, net als Carthago vroeger met Rome…. maar dan met een knipoog.

Carthago ICT is inmiddels een gevestigde naam in het oosten van Nederland, Overijssel en Gelderland. Ons werkgebied ligt naast consultancy ook op het ontzorgen van klanten als het gaat om (maatwerk)softwareontwikkeling en –beheer. 

Uitbreiding naar Veenendaal

om meer grip te krijgen op Midden-Nederland

Met ingang van 1 maart 2016 heeft Carthago ICT een nieuwe vestiging in Veenendaal. Met deze uitbreiding richt Carthago zich op verdere groei naar het midden en westen van Nederland. Wij streven nog steeds naar een regionale benadering en met de nieuwe loot aan de Carthago stam zijn we in staat ons werkgebied uit te breiden.

Net als de vestiging in Hengelo biedt Carthago ICT in Veenendaal de volgende diensten:

- Op tijdelijke basis inzetten van softwareontwikkelaars (Java/.Net) bij klanten in Midden Nederland;
- Ontwikkeling van maatwerksoftware (we nemen het als project aan);
- Onderhoud en vernieuwing van bestaande software (laat ons een gratis scan maken om te bepalen wat het betekent als we deze zorg overnemen!);
- Ontwikkeling van web-based producten.

Waarom we dit doen

Omdat het efficiënter kan ...

Software ontwikkeling wordt vaak onnodig ingewikkeld gemaakt. Een helder beeld van wat er nodig is vormt de basis voor simpele oplossingen. Een helder beeld krijg je door goede gesprekken, communicatie is de basis. Goed luisteren maar ook doorvragen en checken of het klopt.  Daarom spreken onze medewerkers gewoon Nederlands (ok, met een licht Twents accent dan). We investeren hier bewust in, onder andere vanuit dat doel hebben onze medewerkers dit jaar het traject “persoonlijk meesterschap” doorlopen.

Een simpele oplossing betekent overigens niet dat er geen ruimte is voor aanvullingen. Als we denken dat hierdoor de klant van de klant eerder zal bestellen of beter geholpen wordt, dan zullen we het niet na te laten met ideeën te komen.

Het vertrekpunt is altijd de klant. Met buitengewoon inlevingsvermogen en commitment voor het resultaat beogen we als ICT-dienstverlener lange termijnrelaties op te bouwen met onze klanten. Onze filosofie is dat wij succesvol zijn wanneer we bijdragen aan het succes van onze klanten.

Onze cultuur

Een open en eerlijke sfeer ....

Onze cultuur (door de mensen gecreëerd) is gevormd door de manier waarop medewerkers elke dag met elkaar en onze klanten omgaan. Carthago ICT heeft een open bedrijfscultuur en is gefocust op de toekomst.

Medewerkers zijn nieuwsgierig en gebrand op nieuwe kansen en ontwikkelingen. Ze zijn niet naar binnen gericht, maar kijken om zich heen. Samenwerking is vanzelfsprekend. Medewerkers delen informatie, onderhouden voortdurend  informele contacten en richten zich op gezamenlijke doelen. Er is onderling vertrouwen en ruimte voor reflectie. Risico’s zijn acceptabel en zorgen voor voortschrijdend inzicht.

Onze medewerkers zoeken naar slimme ICT oplossingen en hebben grote betrokkenheid bij de klant. Al onze medewerkers, ons handelen, onze communicatie, onze services en onze producten staan in het teken van:

25

Hoe we dit doen

Op het juiste moment op de juiste plek

Wij begrijpen dat uw organisatie 24 uur per dag in bedrijf is.

Daarom bouwen en beheren wij IT systemen die er voor zorgen dat u optimaal uitgerust bent om te doen waar ú goed in bent.

Onze medewerkers blinken uit door realistische en slimme oplossingen. Met oog voor detail streven we naar het beste rendement. Dat zit nu eenmaal in onze genen. We kennen uw werkveld en weten nieuwe kansen om te zetten in concrete en schitterende resultaten. Dat is onze finishing touch. Altijd.

 

Neem gerust contact op

De deur staat altijd open

Bent u geïnteresseerd in ons bedrijf, onze dienstverlening en/of producten, bel ons gerust! Graag leggen we uit hoe we werken en denken we mee om goed op uw specifieke situatie in te kunnen spelen.

Zoek je een leuke baan, spreekt onze cultuur je aan en lijkt het werken in een groeiend ICT bedrijf in Hengelo of Veenendaal je leuk, bel of mail ons. Wanneer je mailt nemen we altijd snel contact op.

Neem contact met ons op
Back to Top