Over ons

Het verschil maken voor onze opdrachtgevers.

Historie

Carthago ICT is in 1999 opgericht door ondernemer Ruud Mulder met de ambitie om ICT doeltreffender in te zetten. Dit door de klant centraal te zetten en medewerkers te stimuleren om een actieve rol te vervullen en verantwoordelijkheid te nemen. Hierdoor wordt het verschil gemaakt voor opdrachtgevers.

De naam Carthago is gekozen vanuit de analogie met het oude Carthago dat wij ons als kleiner IT-bedrijf heel goed kunnen meten met grote gevestigde namen. Net als Carthago vroeger met Rome. In de oudheid was het Carthaagse Rijk de grootste rivaal van het Romeinse Rijk. Carthago was de hoofdstad van dit Carthaagse Rijk, waarvan de inwoners door de Romeinen Carthagers werden genoemd. Die benaming wordt nog steeds gebruikt wanneer wij het hebben over onze collega’s!

Carthago is gestart in Oost-Nederland (Hengelo) en in 2017 is daar de locatie Midden (Veenendaal) bijgekomen. Daardoor zijn we inmiddels een landelijk opererende dienstverlener met ruim 50 experts op gebied van softwareontwikkeling, security, cloud en architectuur.

Sinds 1 januari 2021 zijn wij onderdeel van CAPE Groep. CAPE Groep is gevestigd in Enschede, voert landelijk low code projecten uit en heeft 100 medewerkers.  Voor beide bedrijven betekent de overname een sterke versnelling in het realiseren van de groeiambities.

 

Cultuur

Onze cultuur is gevormd door de manier waarop medewerkers elke dag met elkaar én met onze klanten omgaan. Een open bedrijfscultuur, met korte lijnen, waar iedereen elkaar kent en waar alle ruimte is om te groeien en jezelf te zijn. Met onderling vertrouwen en ruimte voor reflectie. Een cultuur die gefocust is op de toekomst en om het elke dag nóg beter te doen. Carthagers zijn nieuwsgierig, gebrand op nieuwe kansen & ontwikkelingen, naar buiten gericht en kijken om zich heen. In ons DNA zit dat wij het verschil willen maken voor onze opdrachtgevers en opbouwend kritisch zijn.

Onze ervaring

In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid naar een specialist in software ontwikkeling, security, cloud en architectuur. Wij adviseren klanten, realiseren de voorgestelde oplossingen en wanneer gewenst nemen we deze in beheer. We werken voor opdrachtgevers verspreid over vrijwel alle sectoren. Een diversiteit aan organisaties, die hoge eisen stellen aan onze dienstverlening, verwachten dat wij proactief meedenken zonder onaangename verrassingen achteraf. Wij zien elke dag dat de beste oplossingen ontstaan wanneer wij goed begrijpen wat onze opdrachtgevers willen.

0 +
Enthousiaste software specialisten
0 +
Jaren ervaring in software ontwikkeling en beheer
0 %
Van onze medewerkers is minimaal HBO geschoold

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.