Security scan

Security scan voor inzicht in beveiligingsrisico’s

Een security scan op het gebied van ICT voor maatwerksoftware is een must voor bedrijven en organisaties. Met het uitvoeren van deze scan wordt de security van uw maatwerk applicaties getest. Het komt regelmatig voor dat er zwakke plekken in de beveiliging zijn. Op het moment dat er kwetsbaarheden aanwezig zijn, levert dat een risico op voor uw onderneming.  U kunt door Carthago ICT in te schakelen een professionele IT security scan laten uitvoeren. Wij geven inzicht in de beveiligingsrisico’s en dragen adviezen aan bij geconstateerde kwetsbaarheden om het probleem op te lossen.

Maatwerk applicaties

Carthago ICT voert security scans op maatwerk applicaties uit en dat wordt op meerdere momenten aangeraden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een nieuw te bouwen applicatie. In dat geval is het raadzaam om de applicatie al te testen in de acceptatiefase. Dat is eveneens aan te bevelen als er zich een belangrijke wijziging voordoet in de applicatie. Indien er het idee bestaat dat er zich een beveiligingsprobleem voordoet, spreekt het eveneens voor zich dat een security test uitkomst biedt. Naast deze incidentele testen, is het aan te raden om eenmaal of tweemaal op jaarbasis een periodieke security scan uit te voeren op de applicaties. Er wordt aan de hand van de uitgevoerde testen een uitgebreid rapport samengesteld met risicoanalyse en aanbevelingen. Kortom:

  • Test tijdens acceptatiefase applicatie
  • Scan na een wijziging van de applicatie
  • Periodieke security scan

Uitvoering van het security project

Carthago ICT heeft de beschikking over professionele medewerkers die op tijdelijke basis inzetbaar zijn voor een security scan van een of meerdere applicaties. Het project kent een bepaalde tijdsduur en onze medewerkers voeren zoveel mogelijk testen uit. Op deze manier wordt een compleet beeld verkregen van de applicatie en omgeving. Wij geven u vooraf een duidelijk inzicht in de verwachte tijdsduur van het project bij de uitvoering van een bepaalde scan. Daarnaast is het mogelijk dat onze medewerkers tijdelijk ingezet worden om in een agile proces security testen uit te voeren. Dat is eveneens mogelijk met betrekking tot code reviews.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Herman Welleweerd in onze vestiging in Veenendaal of met Herman Welleweerd van Carthago ICT in Hengelo.