Email security

Email security is belangrijk omdat email een van meest gebruikte in-& externe communicatie middelen is. Email is, zonder het nemen van beveiligingsmaatregelen, een onveilig middel. Email heeft standaard geen beveiligingsmechanismes om de authenticiteit te waarborgen en spoofing tegen te gaan. Om dit te kunnen waarborgen moeten er extra beveiligingsmaatregelen getroffen worden. Uit security scans, uitgevoerd door Carthago, is gebleken dat er nog steeds vrij veel organisaties zijn die hun emailbeveiliging niet op orde hebben.

email security carthago

Waarom email security?

Naast de technische veiligheid van email is het ook belangrijk dat gebruikers bewust zijn van de gevaren rondom email. Ook al is de technische email communicatie optimaal beveiligd, uiteindelijk kunnen de eindgebruikers alsnog een risico vormen. Wanneer een eindgebruiker zich niet bewust is van de gevaren die email met zich mee brengen, zou een eindgebruiker zomaar in een phishing mail kunnen trappen. Met alle gevolgen van dien. Carthago heeft op het gebied van email security verschillende diensten die hier mee kunnen helpen. Zo kan er bij een security scan gekeken worden naar de email instellingen, staan de beveiligingsmechanismes op een security veilige manier ingesteld?

Phishingmails als email security

Naast de technische beveiligingsmaatregelen is het dus enorm belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn van de gevaren die email met zich mee brengen. Om bewustwording bij medewerkers te creëren heeft Carthago de Phishing Mail dienst. Bij deze dienst zullen er ‘nep phishing mails’ worden gestuurd naar de medewerkers. Wanneer een medewerker op deze mail klikt, kan er een pagina geopend worden die de gebruiker wijst op de gevaren van email. Met de bijbehorende rapportage krijgen organisaties inzichtelijk hoeveel medewerkers de mail ontvangen hebben, geopend hebben, de link hebben aangeklikt en hoeveel medewerkers er data hebben verzonden.

Een security scan levert een goede indicatie op van de technische beveiliging van de te testen omgeving, waaronder dat van de email. Dit zal een goede indicatie geven over hoe de omgeving ervoor staat met betrekking tot de technische veiligheid van de omgeving waaronder email. De phishing dienst levert een goed beeld op over hoe bewust medewerkers zijn van de gevaren rondom email.

Meer weten over email security of over een van onze andere security diensten? Neem dan contact met ons op!

De veiligheid van mailing binnen jouw organisatie testen?

 

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?