Ethical Hacking

Is jouw bedrijf of ben jijzelf ooi wel eens gehackt? We kennen allemaal de waarschuwende reclames en berichten wel. ‘’Bescherm jezelf online’’ of ‘’Deel nooit je wachtwoorden’’. Om er zeker van te zijn dat de veiligheid van jouw bedrijf of organisatie online goed zit, kan je een ethische hacker inschakelen.

Wat is ethical hacking? 

Er rusten negatieve associaties op het woord hacking. Veelal heeft hacking ook te maken met de negatieve gevolgen van een onveilige online omgeving zoals bijvoorbeeld een datalek.

Ethical hacking is ervoor bedoeld om dit te voorkomen. Niet alleen een datalek, maar al die negatieve gevolgen van een onveilige online omgeving. Het wordt preventief ingezet om de veiligheid te testen op kwetsbaarheden en waar nodig te verbeteren.

Het is raadzaam om deze manier van preventie door een externe partij uit te laten voeren. Dit omdat in de praktijk een ‘echte’ hack ook door een externe persoon zal worden gedaan.

 

ethical hacking carthago ict

Wat is een ethische hacker?

Een ethische hacker heeft als doel fouten en zwakheden te vinden in de online wereld om deze zo veilig mogelijk te houden. Oftewel de ethical hacker zorgt ervoor dat geen enkele hacker nog illegaal met criminele bedoelingen in het systeem van jullie bedrijf kan. De hack wordt gedaan in opdracht van de klant en de disclaimer is ook dat ten alle tijden pas na uitdrukkelijke toestemming / een verzoek de hacker aan het werk gaat.

Ethical hacker vs. echte hacker

Een (echte) hacker is een persoon die binnendringt in een computernetwerk door gebruik te maken van gaten in de beveiliging. Er zijn hackers met criminele bedoelingen, maar een ethical hacker heeft dit niet. Dit is het eerste en meest belangrijke verschil tussen een ethical hacker en een hacker.

Het tweede verschil is dat een hacker de wet overtreed, een ethical hacker zorgt er juist voor dat hackers niet meer kunnen binnendringen en voorkomt op deze manier dat de wet overtreden kan worden. 

Waarom ethical hacking?

Ethical hacking doe je dus om de online veiligheid van je bedrijf te waarborgen. Ethical hacking kan ingezet worden voor verschillende doeleinden:

  • Fouten opsporen in systemen
  • Beveiligingsproblemen ontdekken in netwerken, servers en applicaties
  • Voorkomen dat cybercriminelen jullie bedrijf online aanvallen

De gevonden bevindingen kunnen vervolgens opgelost worden om de veiligheid te verbeteren en te waarborgen. Tevens is het raadzaam om periodiek een check uit te laten voeren door een ethical hacker. 

security scan rapport

Waarom ethical hacking voor mijn bedrijf?

Het uitvoeren van een ethical hack heeft vooral een preventieve aard. Door een ethical hack wordt er direct duidelijk waar de huidige beveiliging tekortschiet en dus verbeterd kan worden. Door dit preventief en periodiek te laten controleren, waarborg je dus je online veiligheid.

Zo blijven veel zaken veilig:

  • De kostbare gegevens van de klanten van je bedrijf
  • Wachtwoorden
  • Rekeninggegevens en dus je geld

 

Als output van onze werkzaamheden volgt te allen tijde een uitgebreide rapportage met concrete actiepunten.

Carthago en ethical hacking

Onze eigen ethical hackers zijn ervaren, deskundig en pragmatisch. Wij werken met de intentie om de veiligheid van bedrijven te waarborgen. In de dagelijkse praktijk voeren wij ethical hacking uit door verschillende testen toe te passen.

Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een white- of blackbox pentest. Na de uitgevoerde testen vindt er een terugkoppeling plaats in de vorm van een rapportage en presentatie met daarin een helder advies.

Wanneer er een kwetsbaarheid gevonden wordt, hebben wij daarvoor een oplossing. Het is ook een optie om deze adviezen door ons uit te laten voeren. Daarnaast zijn wij inzetbaar voor assistentie bij het structureren, inrichten, verder optimaliseren en veiliger maken van een software ontwikkelproces.

software architect inhuren

Ethische hacker inhuren?

Bescherm je organisatie tegen cyberaanvallen en neem vandaag nog contact op voor een IT security scan!

Onze experts staan voor je klaar om potentiële kwetsbaarheden in kaart te brengen en hiermee het netwerk beter te beveiligen en  gemoedsrust te bieden. Wacht niet tot het te laat is en investeer in de online beveiliging van jouw organisatie. 

Waarom kiezen voor Carthago?

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Meedenken

Door actief mee te denken komen we samen tot de beste oplossingen.

Altijd dichtbij in de regio, een USP van Carthago ICT

Dichtbij

Kies je voor Carthago, dan kies je voor een partner die altijd dichtbij in de regio is.

Kennisborging

Dit vinden wij erg belangrijk. Zo kan je bedrijf te allen tijden door blijven gaan.

Partner

Om je bedrijf echt verder te helpen stellen wij ons op als partner voor de lange termijn.

In alle sectoren

Wij zijn in vrijwel elke sector actief. Met deze kennis blijf je voorop in jouw sector!

Leverancier van totaalpakket, een USP van Carthago ICT

Totaalpakket

Wij leveren niet alleen de software maar kijken ook mee naar de veiligheid, UX & architectuur.

Breng de IT veiligheid in kaart met onze security scan

De security scan van Carthago heeft een preventieve aard. Door deze scan wordt er direct duidelijk waar de huidige beveiliging al sterk genoeg is, maar ook waar deze nog geoptimaliseerd kan worden.

Door dit preventief en periodiek te laten controleren waarborg je de kostbare data van jouw organisatie.

Als output van onze werkzaamheden volgt ten alle tijden een uitgebreide rapportage met concrete actiepunten. 

security scan rapport

Benieuwd wat de security voor jouw organisatie kan betekenen?

We vertellen er graag meer over!

De security scan van Carthago heeft een preventieve aard. Door deze scan wordt er direct duidelijk waar de huidige beveiliging al sterk genoeg is, maar ook waar deze nog geoptimaliseerd kan worden.

Door dit preventief en periodiek te laten controleren waarborg je de kostbare data van jouw organisatie.

Als output van onze werkzaamheden volgt ten alle tijden een uitgebreide rapportage met concrete actiepunten. 

security scan rapport