Ethical Hacking

Ethical hacking, wat is dat nou precies? Je hoort het steeds vaker, een stijging van het aantal phising mails, nieuwe ransomware gevallen, gestolen data en onveilige software. Gelukkig krijgt cybersecurity steeds meer aandacht en dat is niet zonder reden. Want de impact die een onveilige IT-omgeving kan hebben op de continuïteit en het imago van een organisatie is serieus te nemen. Om actueel inzicht te hebben in de veiligheidsrisico’s en om deze zo laag mogelijk te houden is een duidelijk securitybeleid en het periodiek testen een vereiste. Een sterk groeiend aantal organisaties wil snel inzicht in hun eigen IT-security niveau en ondersteuning om zich optimaal te wapenen tegen kwaadwillenden. Ethical hacking is daar een goed middel voor.

Wat is ethical hacking? 

Vaak heeft men negatieve associaties bij het woord hacking. Veelal heeft hacking ook te maken met de negatieve gevolgen van een onveilige online omgeving zoals bijvoorbeeld een Datalek. Ethical hacking is er voor bedoelt om dit te voorkomen. Het wordt preventief ingezet om de veiligheid te testen op kwetsbaarheden en waar nodig te verbeteren. Het is raadzaam om deze manier van preventie door een externe partij te laten uitvoeren, dit omdat in de praktijk een daadwerkelijke hack ook door een externe persoon zal worden gedaan. 

Wat is een ethische hacker?

Een hacker is een persoon die binnendringt in een computernetwerk door gebruik te maken van gaten in de beveiliging. Er zijn hackers met criminele bedoelingen, maar een ethical hacker heeft als doel fouten en zwakheden te vinden en deze op te lossen. Oftewel: ethical hackers overtreden legaal de wet om de veiligheid van organisaties te waarborgen. Ethical hacking is voor verschillende doeleinden in te zetten in een organisatie. Bijvoorbeeld om fouten op te sporen in systemen, of om de beveiligingsproblemen te ontdekken in netwerken, serves en applicaties. De gevonden bevindingen kunnen vervolgens opgelost worden om de veiligheid te verbeteren en te waarborgen.

ethical hacking carthago ict
security scan rapport

Wat levert het mijn bedrijf op?

Het uitvoeren van een ethical hack heeft vooral een preventieve aard. Door deze hack wordt er direct duidelijk waar de huidige beveiliging tekort schiet en dus verbeterd dient te worden. Door dit preventief en periodiek te laten controleren waarborg je de kostbare gegevens van bijvoorbeeld de klanten van je bedrijf.

Als output van onze werkzaamheden volgt ten alle tijden een uitgebreide rapportage met concrete actiepunten. 

Carthago en ethical hacking

Onze eigen ethical hackers zijn ervaren, deskundig en pragmatisch. Wij werken met de intentie om de veiligheid van bedrijven te waarborgen. In de dagelijkse praktijk voeren wij ethical hacking uit door verschillende testen toe te passen. 

Hierbij kan je denken een bijvoorbeeld een white- of blackbox pentest. Na de uitgevoerde testen vind er een terugkoppeling plaats in de vorm van een rapportage en presentatie met daarin een helder advies. Wanneer er een kwetsbaarheid gevonden wordt, hebben wij daarvoor een oplossing. Het is tevens een optie om deze adviezen door ons uit te laten voeren. Daarnaast zijn wij inzetbaar voor assistentie bij het structureren, inrichten en voor het verder optimaliseren en veiliger maken van een software ontwikkelproces.

software architect inhuren bij Carthago

Wil je zien wat onze ethical hackers voor jouw situatie kunnen betekenen?

Laat dan vrijblijvend je gegevens achter, dan nemen wij contact op!

 

Waarom kiezen voor Carthago?

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Meedenken

Door actief mee te denken komen we samen tot de beste oplossingen.

Altijd dichtbij in de regio, een USP van Carthago ICT

Dichtbij

Kies je voor Carthago, dan kies je voor een partner die altijd dichtbij in de regio is.

Kennisborging

Dit vinden wij erg belangrijk. Zo kan je bedrijf te allen tijden door blijven gaan.

Partner

Om je bedrijf echt verder te helpen stellen wij ons op als partner voor de lange termijn.

In alle sectoren

Wij zijn in vrijwel elke sector actief. Met deze kennis blijf je voorop in jouw sector!

Leverancier van totaalpakket, een USP van Carthago ICT

Totaalpakket

Wij leveren niet alleen de software maar kijken ook mee naar de veiligheid, UX & architectuur.

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?