Ethical Hacking

Ethical hacking, wat is dat nou precies? Je hoort het steeds vaker, een stijging van het aantal phising mails, nieuwe ransomware gevallen, gestolen data en onveilige software. Gelukkig krijgt cybersecurity steeds meer aandacht en dat is niet zonder reden. Want de impact die een onveilige IT-omgeving kan hebben op de continuïteit en het imago van een organisatie is serieus te nemen. Om actueel inzicht te hebben in de veiligheidsrisico’s en om deze zo laag mogelijk te houden is een duidelijk securitybeleid en het periodiek testen een vereiste. Een sterk groeiend aantal organisaties wil snel inzicht in hun eigen IT-security niveau en ondersteuning om zich optimaal te wapenen tegen kwaadwillenden. Ethical hacking is daar een goed middel voor.
Carthago ICT Ethical Hacking

Wat is ethical hacking?

Een hacker is een persoon die binnendringt in een computernetwerk door gebruik te maken van gaten in de beveiliging. Er zijn hackers met criminele bedoelingen, maar een ethical hacker heeft als doel fouten en zwakheden te vinden en deze op te lossen. Oftewel: ethical hackers overtreden legaal de wet om de veiligheid van organisaties te waarborgen. Ethical hacking is voor verschillende doeleinden in te zetten in een organisatie. Bijvoorbeeld om fouten op te sporen in systemen, of om de beveiligingsproblemen te ontdekken in netwerken, serves en applicaties. De gevonden bevindingen kunnen vervolgens opgelost worden om de veiligheid te verbeteren en te waarborgen.

Carthago en ethical hacking

Onze eigen ethical hackers zijn ervaren, deskundig en pragmatisch. Wij werken met de intentie om de veiligheid van bedrijven te waarborgen. In de dagelijkse praktijk voeren wij ethical hacking uit door verschillende testen toe te passen. Na de uitgevoerde testen vind er een terugkoppeling plaats in de vorm van een rapportage en presentatie met daarin een helder advies. Wanneer er een kwetsbaarheid gevonden wordt, hebben wij daarvoor een oplossing. Het is tevens een optie om deze adviezen door ons uit te laten voeren. Daarnaast zijn wij inzetbaar voor assistentie bij het structureren, inrichten en voor het verder optimaliseren en veiliger maken van een software ontwikkelproces.

Gebruik maken van onze ethical hacking dienst?

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op!

 

Onze andere security diensten:

Training Secure Programming

Vanaf de basis veilig

Security SLA

Ontzorging cybersecurity en applicatiebeveiliging

Security Scans

Inzicht in veiligheid

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.