Security scan

De IT Security van jouw organisatie in kaart brengen?

Op zoek naar een partner in IT Security die jou kan helpen met het in kaart brengen en naar een hoger niveau brengen van de security van jouw bedrijf? Dan helpt Carthago ICT je graag verder!

it security carthago ict

Als bedrijf is het van groot belang om jouw IT-beveiliging regelmatig te laten controleren. Een security scan helpt je hierbij.

Wat is een Security Scan?

Een security scan is een technische analyse van de IT-infrastructuur en webapplicaties van jouw organisatie. Dit met als doel om mogelijke kwetsbaarheden op te sporen. Hierbij wordt gekeken naar onder andere misconfiguraties, verouderde componenten, fouten in de toegangscontrole en kwetsbaarheden in de software.

Waarom is een Security Scan belangrijk?

Een security scan kan helpen bij het identificeren van zwakke plekken in de IT-beveiliging voordat deze misbruikt worden door kwaadwillenden. Zo kan je op tijd maatregelen nemen om jouw IT-beveiliging te verbeteren en dus; de risico’s te beperken.

Een security scan door Carthago

Carthago ICT biedt professionele security scans aan om de IT-beveiliging van jouw organisatie te verbeteren. Onze experts voeren een uitgebreide scan uit en stellen een rapport op met concrete actiepunten. Ook denken onze experts met onze klant mee en gaan voor het beste resultaat en het best aansluitende advies. 

Indien gewenst kunnen wij ook ondersteunen bij het doorvoeren van de aanbevolen maatregelen om juw IT-beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

De werkzaamheden tijdens een scan

Het uitvoeren van een security scan heeft vooral een preventieve aard. Door deze scan wordt er direct duidelijk waar de huidige beveiliging tekort schiet en dus verbeterd dient te worden. Door dit preventief en periodiek te laten controleren waarborg je de kostbare gegevens van bijvoorbeeld de klanten van je bedrijf.

Als output van onze werkzaamheden volgt ten alle tijden een uitgebreide rapportage met concrete actiepunten. 

 • De werkzaamheden die wij uitvoeren tijdens een security scan:

  • Standaard security checks uitvoeren: DNS, domein, mail, security headers, cookies, javascript bibliotheken en frameworks.
  • Uitvoeren van een infrastructuur scan: openstaande poorten onderzoeken, de TLS configuratie beoordelen en een vulnerability scan uitvoeren.
  • De webapplicatie testen: op injectie kwetsbaarheden, cookies, toegangscontrole, misconfiguraties, identificatie en authenticatie en afhankelijk van de applicatie op nog meer vlakken.
  • Bevindingen rapporteren en het risico hiervan beoordelen (o.a. aan de hand van de OWASP top 10).
  • Presentatie van de bevindingen & actiepunten.
security scan rapport

De security scan in 4 stappen:

Voorbereiding

In kaart brengen wensen en behoeften van de klant.

security scan

Uitvoeren scan

De daadwerkelijke security scan uitvoeren

UX Expert review

Rapporteren

Bevindingen van scan verwerken in rapportage.

Oplevering

Oplevering en presentatie van de rapportage.

Security scan aanvragen voor jouw organisatie?

Een ICT security scan wordt binnen organisaties steeds belangrijker. Maar organisaties hebben niet altijd een helde inzicht welke risico’s er zijn. Iedere verbinding met data kan een potentieel kwetsbaar punt zijn. 

Hierbij kan gedacht worden aan VPN-verbindingen van een website of webportal, telefoons en tablets met toegang tot zakelijke e-mail of bedrijfsgegevens. 

Carthago brengt in kaart waar de kwetsbaarheden zitten doormiddel van een security scan.

Een security scan laten uitvoeren door Carthago ICT? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!

 

Security scan

5200 exlusief BTW
 • Uitgebreid onderzoek naar onveiligheden
 • Duidelijke rapportage van bevindingen
 • Presentatie van de bevindingen met toelichting

Veelgestelde vragen

Een IT security scan is een test die de huidige beveiligingsstatus van jouw systeem controleert. Het is een nuttig hulpmiddel om eventuele kwetsbaarheden op te sporen voordat kwaadwillenden daar misbruik van kunnen maken.

De bevindingen van de scan rapporteren wij in een kristalheldere rapportage, die dus ook begrijpbaar is voor mensen die geen security expert zijn!

Een IT security scan helpt om de zwakke plekken in jouw systeem bloot te leggen en eventuele beveiligingsrisico’s te identificeren.

Op basis van de resultaten kan je beveiligingsmaatregelen nemen om de kans op een cyberaanval te verkleinen.

 

Er zijn verschillende soorten IT security scans, waaronder netwerkscans, webapplicatiescans, penetratietests en vulnerability scans. 

Welke scan in jouw situatie relevant is, dat is afhankelijk van je specifieke beveiligingsbehoefte en situatie. Hierin denken we graag met je mee!

Als tijdens de scan kwetsbaarheden worden ontdekt, worden deze altijd vastgelegd in een gedetailleerd rapport met aanbevelingen om de kwetsbaarheden te verhelpen.

Deze kwetsbaarheden kan je zelf oplossen, maar hier kan Carthago logischerwijs ook bij helpen!

Het is aan te raden om regelmatig een IT security scan uit te voeren om te zorgen dat je beveiliging up-to-date blijft en kwetsbaarheden snel worden opgespoord.

Hoe vaak je een scan moet uitvoeren, hangt af van de aard en grootte van het systeem. Of wat de vereiste is voor bepaalde certificeringen die je graag wilt behalen. 

Mag een slager zijn eigen vlees keuren?

Tuurlijk, er zijn verschillende gratis tools beschikbaar waarmee je zelf een IT security scan kunt uitvoeren.

Echter, deze tools zijn vaak beperkt in hun mogelijkheden en kunnen niet altijd de diepgang bieden die nodig is om een volledige beveiligingsscan uit te voeren.

Ook heb je (als het goed is) veel kennis over je eigen systeem. Of deze dus goed beveiligd is voor een compleet vreemde, dat is lastig om zelf te beoordelen.

Het is daarom aan te raden om vooral een externe professionele IT security partij in te schakelen.

Benieuwd naar de security scan van Carthago? We vertellen er graag meer over!