Pentesten

Pentesten zijn belangrijke security testen, die als doel hebben om beveiligingsproblemen te ontdekken netwerken, applicaties en serves om deze vervolgens op te lossen. Een andere benaming is dan ook een binnendringtest of penetratietest. De pentest wordt uitgevoerd door Ethical Hackers, waarbij er toestemming is om zonder toegangsgegevens informatie te verkrijgen uit het systeem. De gevonden bevindingen kunnen vervolgens opgelost worden om de veiligheid te verbeteren en te waarborgen.

Waarom pentesten?

Bij het uitvoeren van pentesten is er niet alleen sprake van het zoeken naar zwakheden in de applicatie. Een belangrijk element is ook dat er gekeken wordt of er een optie is om gebruik te maken van een kwetsbaarheid om zo in de applicatie in te breken, of om de beveiliging te omzeilen.

Continue aandacht voor de juiste beveiliging van uw IT-omgeving is tegenwoordig een absolute voorwaarde. Ons advies is om op verschillende momenten pentesten uit te voeren. Bijvoorbeeld op het moment van nieuwbouw van een applicatie in de acceptatiefase. Of wanneer er sprake is van een grote verandering in een bestaande applicatie. Dat is een belangrijk moment om te testen of er nieuwe kwetsbaarheden voordoen, of dat er een vermoeden is van een beveiligingsprobleem. Laat pentesten uitvoeren bij:

  • Acceptatiefase
  • Grote verandering in applicatie
  • Vermoeden beveiligingsprobleem
  • Periodieke test, minimaal 1x per half jaar

Pentesten door Carthago ICT

Onze experts zijn zeer bedreven en ervaren in het uitvoeren van pentesten. Hierbij is er sprake van de nodige creativiteit en toepassing van uiteenlopende methodieken. Na het uitvoeren van de pentest ontvangen onze opdrachtgevers een helder rapport, daarin zijn de gevonden kwetsbaarheden beschreven. Voor elke kwetsbaarheid geldt dat er een advies voor een oplossing in het rapport vermeld staat. Bovendien is er sprake van een algemeen security advies met daarbij een duidelijke risicoanalyse.

Meer weten over pentesten of over onze andere security diensten? Neem dan contact met ons op!

Een pentest aanvragen bij Carthago ICT

Dit kan u heel gemakkelijk doen door hieronder uw mail achter te laten. Een specialist van Carthago neemt dan contact met u op!

Bekijk ook onze andere security diensten:

Whitebox

Vooraf informatie bekend

Blackbox

Securitytest zonder voorkennis

Email Security

Waarborgen authenticiteit en bewustwording

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.