Whitebox Security Testen

Whitebox security testen zijn belangrijke security testen en worden ook wel pentesten genoemd. Met een security test kan een applicatie en de omgeving van een applicatie worden doorgrond. Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende security testen. Denk hierbij aan whitebox security testen, blackbox security testen en de tussen variant greybox security testen. Op deze pagina gaan wij in op whitebox security testen.

Wat is een whitebox security test?

De whitebox security test is een aanpak waarbij de interne structuur, het design en de implementatie van de applicatie vooraf bekend zijn bij de tester of ethical hacker. Er wordt zoveel mogelijk informatie overhandigd aan de tester. Er is sprake van volledige transparantie om alle fouten op te kunnen sporen. Denk hierbij aan handleidingen, applicatie – en serverconfiguraties, versienummers en inzicht in de broncode. Hierbij gaat het ook om IP-adressen, hostnames, netwerkinformatie, usernames/ wachtwoorden, firewall informatie, webserverconfiguratie, OS informatie /configuratie, handleidingen en versienummers. Indien het gaat om een maatwerkapplicatie kan tevens de broncode verstrekt worden. Met deze informatie kan de tester beter controleren of de applicatie en applicatieconfiguratie veilig is.  

Laten testen door Carthago

Onze whitebox testers zijn in staat om statische code analyses uit te voeren. De testen bieden een uitgebreide beoordeling van zowel interne als externe kwetsbaarheden en onze bevindingen. Dit wordt gedaan vanuit een uniek gezichtspunt dat niet aanwezig is voor andere aanvallers omdat nu alle benodigde informatie beschikbaar is voor de tester. Een helder advies om de beveiliging te versterken, de stroom van inputs en outputs te verbeteren en het optimaliseren van het ontwerp en de bruikbaarheid. Deze resultaten worden besproken met opdrachtgevers en er wordt meegedacht aan oplossingen. Eveneens is het mogelijk om deze adviezen door ons uit te laten voeren. Meer weten over whitebox security testen of andere security testen? Neem dan zeker contact met ons op!

Een whitebox security test laten uitvoeren door Carthago ICT

De security van uw whitebox laten testen door een specialist van Carthago ICT? Laat hieronder uw email achter en wij zoeken contact met u op.

Bekijk ook onze andere security diensten:

Pentesten

Vind de kwetsbaarheden

Blackbox

Securitytest zonder voorkennis

Email Security

Waarborgen authenticiteit en bewustwording

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?

Carthago ICT maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan er van uit dat je hiermee akkoord gaat. Lees meer.