Softwareontwikkeling

De core business van Carthago ICT is software ontwikkeling op maat. Ben jij op zoek naar experts op het gebied van software ontwikkeling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Maatwerk software kan je projectmatig laten realiseren, in co-development of door middel van detachering.

Wat is software ontwikkeling?

Software ontwikkeling wordt ook wel software engineering of development genoemd. Dit is het ontwikkelen van op maat gemaakte software. En is een apart deelgebied binnen de ICT dat zich enkel en alleen bezighoudt met het ontwikkelen, testen en onderhouden van software. Software ontwikkeling is de technologische overbrugging tussen de vraag of probleem in de praktijk en de oplossing hiervan in de vorm van een stuk software. 

Op maat gemaakte software kan inzicht geven in data die voorheen niet zichtbaar of nog ongebruikt was. Dit zorgt voor een efficiëntere gebruikerservaring voor zowel de uitgever als de end-user.

Software ontwikkeling voor jouw bedrijf?

Software laten ontwikkelen wat voor jouw bedrijf? Kom er achter tijdens een vrijblijvend adviesgesprek!

Carthago ICT Softwareontwikkeling

Softwareontwikkeling volgens Carthago

Om jou en jouw bedrijf te voorzien van software waarmee niet alleen jij, maar vooral ook de eindgebruiker tevreden is hebben wij diverse user experience (UX) specialisten die inzetbaar zijn tijdens het software ontwikkel proces.

Onze User Experience specialisten kunnen samen met jou bepalen welke features de software moet krijgen op basis van de wensen en behoeften van de doelgroep. Vervolgens wordt er onderzoek gedaan naar hoe deze behoefte het beste vervuld kan worden. Er kunnen als dat nodig is, prototypes gemaakt worden die vervolgens uitvoerig getest worden. Op deze manier garanderen wij een prettige gebruikservaring met de software die wij ontwikkelen. 

Waarom software ontwikkeling?

Waarom zou je kiezen voor software ontwikkeling? Er is toch genoeg prefab software waar je gebruik van kan maken? Ja en nee, bestaande software kan zeker een hoop oplossen en wanneer de functionaliteit van deze software precies aansluit bij je wensen dan is er ook zeker geen reden voor software ontwikkeling op maat. Echter schieten die functionaliteiten in de praktijk vaak tekort, of zijn pakketten enorm duur door de vele functionaliteiten waar je de helft niet van gebruikt.

Met maatwerk software ontwikkeling kan je dus:

Inspelen op wensen van de klant & jouw organisatie

Wij zien dat bestaande systemen vaak tekortschieten naarmate de vraag van jouw organisatie en/of die van je klant verandert.

Wil je echt het verschil kunnen maken en net dat extra stukje service kunnen leveren voor je klant? Je concurrent een stap voorblijven? Dan is maatwerk software ontwikkeling zeker een mooie stap om dit verschil te kunnen gaan realiseren!

Kostenbesparing

Bij bestaande systemen betaal je vaak een bepaald bedrag per maand of per jaar. In veel gevallen betaal je voor een pakket wat zeer compleet is, maar waarvan je in de praktijk maar een deel van de functionaliteiten gebruikt. Dit is zonde want dit kost niet alleen meer geld maar leid ook af van de doelen die jij wil behalen met de software.

Wanneer je gebruik maakt van maatwerk software betaal je dus ook alleen voor de functionaliteiten die je daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt.

Inzicht in data

Bestaande software bevindt zich vaak in zijn eigen gesloten ecosysteem. Dit wil zeggen dat data van andere (misschien ook wel maatwerk) systemen vaak moeilijk tot niet te koppelen zijn. Hierdoor gebruik je vaak verschillende software waardoor de waardevolle data versplinterd in de verschillende systemen.

Wanneer je kiest voor maatwerk software ontwikkeling kan je de data uit al deze systemen laten samenwerken waardoor je tot nieuwe inzichten en functionaliteiten komt.

Software ontwikkeling in alle sectoren

Ons team bestaat uit 40+ Full Stack ontwikkelaars. Stuk voor stuk bezitten ze oneindig veel kennis op het gebied van C#, .Net, Java, PHP, Python Angular, React, Node.js en vele andere actuele tooling en frameworks. Wat uw project ook mag zijn, wij hebben de vereiste skills en jarenlange ervaring.

Bovendien zijn wij nieuwsgierig en mogelijk nog belangrijker: wij zijn enorm betrokken bij onze klanten. We denken mee met de organisatie en gaan alleen voor het beste resultaat. Wij leveren met onze diverse software diensten, softwareoplossingen waar organisaties en bedrijven blij van worden. Hierbij geldt afspraak is afspraak. Dat vinden we bij Carthago namelijk belangrijk en is voor ons de standaard!

Doordat wij niet alleen verschillende programmeertalen maar ook verschillende werkwijze hanteren zoals: projecten, detachering en co-development kunnen wij opereren binnen vrijwel elk type bedrijf en elke sector. Wij hebben in de 23 jaar dat wij bestaan onze diensten ingezet voor een breed scala aan klanten. Hierdoor brengen wij binnen elke branche een stukje expertise en vakmanschap uw organisatie binnen. 

Onze ontwikkelaars

Bij de maatwerk software ontwikkeling van Carthago ICT, zijn onze ontwikkelaars betrokken bij het volledige proces. Onze experts denken mee, komen met oplossingen en gaan alleen voor perfectie. Je kan verwachten dat onze ontwikkelaars positief kritisch, betrokken en doelgericht zijn. Gedurende het hele proces blijven we in contact met de klant. Wij leveren met onze verschillende software diensten, softwareoplossingen waar organisaties op kunnen bouwen.

de softwareontwikkelaars van carthago

Maatwerk software ontwikkeling in 5 stappen

Stap 1: Het doel van de software

De eerste stap is om helder te krijgen welke uitdaging jij wilt oplossen met de software ontwikkeling. Het is belangrijk om dit goed voor ogen te hebben. Het probleem dat opgelost moet worden en het doel van de te ontwikkelen software moet tijdens het hele proces centraal blijven staan. Carthago kan in de beginfase ook kijken naar de mogelijkheden binnen de bestaande software. Dit doen we doormiddel van een rendement scan. Met deze scan kijken we naar mogelijkheden om de functionaliteit en het gebruiksgemak te verhogen.

Stap 2: De techniek

De tweede stap is om de software ontwikkeling techniek te kiezen. Wat voor software wordt het, is het voor web of voor mobiel, etc.? Vergeet hier vooral ook niet de doelgroep van jouw software in mee te nemen. Waar geven zij de voorkeur aan? Tijdens het software ontwikkeling proces wordt constant gekeken naar de functionaliteiten en hoe dit wordt vertaald naar de end-user.

Stap 3: Welke features moet de software krijgen?

Vervolgens bespreken de ontwikkelaars de benodigde features. Waaraan moet de te ontwikkelen software voldoen en welke voorwaarden moeten worden ingevuld? Ook hier speelt de doelgroep die uiteindelijk met jouw software gaat werken een hele grote rol. Voor bestaande software ontwikkeling kan een broncode analyse toegepast worden. Dit levert een goed beeld op van de kwaliteit en functionaliteit van de bestaande maatwerksoftware.

Stap 4: Het maken van wireframes

Als eenmaal duidelijk is wat er gemaakt moet worden, wordt de bouwtekening (wireframe) en het software ontwikkeling ontwerp gemaakt. Zo wordt voor iedereen precies duidelijk hoe het eruit komt te zien en kunnen eventuele aanpassingen makkelijk gemaakt worden. Voor bestaande software passen we eerst een design scan toe. Zo brengen we precies in kaart waar de huidige software niet meer aan voldoet.

Stap 5: Het ontwikkelen

Daarna kan het ‘echte werk’ beginnen, namelijk de daadwerkelijke bouw van de software. Als de software staat, testen de ontwikkelaars het nog eens uitgebreid, passen ze het aan waar nodig en kan de software echt live!

softwareontwikkeling door Carthago ICT

Software ontwikkeling inzetten voor jouw bedrijf?

De mogelijkheden zijn (bijna) oneindig wanneer het aankomt op software ontwikkeling. Wil je graag sparren met een ervaren Carthager over jouw software uitdaging? Zien of zelfbouw ”the way to go” is? Of ben je er al over uit: er moet maatwerk software komen. Ook dan kijken wij graag met een frisse blik mee naar jouw uitdaging! 

Wat kan Carthago ICT voor jou betekenen?

Software ontwikkeling zit ons in het bloed en wij maken graag het verschil voor onze opdrachtgevers. Wij stellen ons dan ook niet alleen op als software leverancier maar als partner. Dit betekent voor ons dat wij actief met jou meedenken. Het doorvragen en met een kritische blik meekijken is iets wat Carthago typeert. Om dit te realiseren zorgen wij altijd voor een goede match tussen jou als klant en de experts van Carthago die voor jou aan de slag gaan. Wij zijn dan ook van alle markten thuis en specialiseren ons in zowel front- als backend software ontwikkeling.

Sinds 1999 is Carthago druk bezig om software te ontwikkelen waar we zoveel mogelijk klanten mee blij maken. Software maakt online handelingen immers een stuk makkelijker en daar dragen we graag een steentje aan bij. Met onze software helpen we je daarnaast met het beveiligen van je website zodat je veilig kunt mailen, scrollen en betalen via het web.

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Meedenken

Door actief mee te denken komen we samen tot de beste oplossingen.

Altijd dichtbij in de regio, een USP van Carthago ICT

Dichtbij

Kies je voor Carthago, dan kies je voor een partner die altijd dichtbij in de regio is.

Kennisborging

Dit vinden wij erg belangrijk. Zo kan je bedrijf te allen tijden door blijven gaan.

Partner

Om je bedrijf echt verder te helpen stellen wij ons op als partner voor de lange termijn.

In alle sectoren

Wij zijn in vrijwel elke sector actief. Met deze kennis blijf je voorop in jouw sector!

Leverancier van totaalpakket, een USP van Carthago ICT

Totaalpakket

Wij leveren niet alleen de software maar kijken ook mee naar de veiligheid, UX & architectuur.

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?