Broncode analyse

Een broncode analyse levert actueel inzicht op in de kwaliteit van de aanwezige maatwerksoftware, hoe deze opgebouwd is, de mate van veiligheid en of de broncode een solide basis biedt om op door te ontwikkelen. 

Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor broncode analyse van bestaande applicaties, maar het wordt nog niet altijd uitgevoerd of meegenomen in het standaard ontwikkelproces. Daardoor blijven er belangrijke kansen liggen en zijn er meer security risico’s. 

Broncode analyses

Een efficiënte manier van het uitvoeren van een broncode analyse is het gebruikmaken van tooling; static code analyse tools. Door gebruik te maken van tooling wordt er snel een globaal beeld gevormd. Deze output dient tevens als input voor de verdere handmatige analyse. Tevens kan deze output in het proces direct teruggekoppeld worden naar ontwikkelaars. 

Een broncode analyse in combinatie met een security scan is aan te bevelen, omdat hiermee direct inzichtelijk wordt hoe veilig de applicatie op dat moment is en op welke wijze de security bevindingen zijn op te lossen. 

Meer weten over onze broncode analyse? 

Verschillende software talen

De broncode analyse is uit te voeren op applicaties in verschillende talen zoals C#, .NET, Java, Javascript, Python en PHP.  Onze specialistische software ontwikkelaars zijn ervaren in het uitvoeren van code analyses. De uitkomsten van de code analyse worden besproken met de opdrachtgever (en de eventuele bij de opdrachtgevers aanwezige ontwikkelaars). De bevindingen worden geprioriteerd en in het verdere ontwikkelproces opgelost. Wanneer gewenst kan Carthago de maatwerk aanpassingen voor haar rekening nemen.    

Broncode analyse laten uitvoeren door Carthago?

Wil je de broncode van jouw bestaande software laten evalueren door ervaren software ontwikkelaars? Dan is Carthago ICT de juiste partner! Wij denken graag met je mee. Laten we tijdens een vrijblijvende kennismaking de mogelijkheden bespreken.

Benieuwd wat Carthago voor jou kan betekenen?