Pentest

Laat een pentest uitvoeren om uw computersysteem te onderzoeken op mogelijke kwetsbaarheden. De ervaren specialisten van Carthago ICT staan voor u klaar.

Pentest

Een pentest is een security test met als doel de kwetsbaarheden van uw computersysteem op te sporen. Indien er een kwetsbaarheid is, volgt bij deze test een inbraak in het systeem. Een andere benaming is dan ook een binnendringtest of penetratietest. U wilt toch niet dat ongewenste personen inbreken op uw bedrijfssysteem of applicatie? Laat daarom een specialist van Carthago ICT op professionele wijze een pentest uitvoeren. Dan komen de mogelijke kwetsbaarheden aan het licht en dragen wij adviezen aan om tot een oplossing te komen.

Op verschillende momenten pentest uitvoeren

Een pentest is al in een vroeg stadium uit te voeren. Bijvoorbeeld op het moment van nieuwbouw van een applicatie in de acceptatiefase. Of als er sprake is van een grote verandering in een belangrijke applicatie. Dat is ook zeker een moment, waarop het van belang is om te testen of er zich nieuwe kwetsbaarheden voordoen. Wellicht vermoedt u dat er sprake is van een beveiligingsprobleem. Wacht dan niet langer en laat een pentest uitvoeren. Verder is het zeker belangrijk om op periodieke wijze een test te laten doen. De verschillende fasen van testen zijn:

  • Acceptatiefase
  • Verandering in applicatie
  • Vermoeden beveiligingsprobleem
  • Periodieke test

Resultaten van de test

Na het uitvoeren van de pentest ontvangt u van Carthago ICT een helder rapport. De gevonden kwetsbaarheden zijn in het rapport opgenomen. Voor elke kwetsbaarheid geldt dat er een advies voor een oplossing in het rapport vermeld staat. Bovendien is er sprake van een algemeen advies met daarbij een risicoanalyse. Onze experts zijn zeer bedreven en ervaren in het uitvoeren van penetratietiesten. Hierbij is er sprake van de nodige creativiteit en toepassing van uiteenlopende methodieken.

Wilt u weten wat de kwetsbaarheden van uw systeem zijn? Neem dan contact op met Carthago ICT. Herman Welleweerd is het aanspreekpunt van onze vestigingen in Hengelo en  Veenendaal.

Lees meer

Penetration testing
Black box testing
White box testing