Meer rendement uit bestaande software

Verhoog je omzet tot 30%

Soms hebben bedrijven niet in de gaten welke kansen ze laten liggen. Er wordt gewerkt met diverse softwarepakketten om de bedrijfsprocessen te ondersteunen. Deze pakketten bevatten een schat aan informatie. Op gezette momenten goed analyseren wat er nog meer mogelijk is met deze informatie, kan enorm veel opleveren.

30% meer lease omzet voor Huiskes Kokkeler

Onlangs hebben we voor Huiskes Kokkeler een korte inventarisatie gedaan om te kijken welke voordelen er nog te behalen waren met hun bestaande data. Het bleek lastig om de lease afdeling te voorzien van actuele voorraadinformatie. Carthago heeft vervolgens een systeem ontworpen en gerealiseerd dat actuele voorraadinformatie onttrekt uit het bestaande systeem. Met een handige zoekfunctie kunnen nu snel en eenvoudig auto’s besteld worden voor de leasemarkt. Dit heeft een omzetverhoging van om en nabij 30% bewerkstelligd en de omloopsnelheid sterk verhoogd.

Denk in mogelijkheden

Te vaak wordt er nog gedacht: “dat kan niet met onze software”.

Zelfs als de leverancier van de software niet mee wil bewegen blijkt er in de praktijk veel meer mogelijk dan je denkt. Bestaande systemen of databases kunnen uitgelezen of gekoppeld worden. Daarbij gaan we op zoek naar echte resultaten. Waar kunnen we tijd besparen of omzet verhogen? Door even los te komen van het bestaande systeem, geef je jezelf de kans om nieuwe mogelijkheden te zien.

Gebruiksgemak voor meer rendement

Door het gebruiksgemak te verhogen worden systemen actiever benut en kunnen doelstellingen beter behaald worden. Interaction Design zorgt voor efficiënter en sneller werken of betere afstemming van vraag en aanbod. Het omzetten van een interface met twaalf tabbladen naar één tabblad resulteert in minder kans op fouten en makkelijker en sneller nieuwe mensen inwerken.

In 3 stappen naar meer rendement uit jouw software

1. Functies en beperkingen

  • Welke software gebruik je en wat doe je ermee?
  • Welke beperkingen ervaar je?

2. Mogelijkheden en kansen

  • Wat zou je nog meer willen met jouw software?
  • Welke kansen en mogelijkheden kunnen we bedenken?

3. Doel en rendement

  • Wat is mogelijk en vooral, wat levert het op?

Benieuwd welke kansen uw informatie nog kan bieden?

Neem contact op met Herman Welleweerd voor een scan en ontdek waar u meer rendement kunt behalen, via 06-14352132 of herman.welleweerd@carthago-ict.nl.

Andere thema's