Ik ben Frank Waanders en acht jaar werkzaam als software developer bij Carthago ICT. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in IT en verschillende technologieën. Naast het programmeren ben ik in mijn vrije tijd ook veel bezig met muziek maken (met name trance en progressive) en treed af en toe ook live op. Ook word ik erg blij van speciaal biertjes en lekker eten.

Wat zijn je werkzaamheden bij Wolters Kluwer?

Ik werk in een scrumteam ​als developer en wij zijn verantwoordelijk voor het bouwen en beheren (DevOps) van ​diverse applicaties ​welke binnen het fiscaal domein liggen. ​Binnen het development team schakelen we veel met medewerkers welke verantwoordelijk zijn voor de infrastructuur (cloud), maar ook met fiscalisten die het domein goed kennen. Ook andere stakeholders zoals marketing, sales en customer support zijn groepen waarmee we veel schakelen. ​De applicaties worden uitgebracht binnen de Legal & Regulatory divisie binnen Wolters Kluwer en vallen zoals gezegd binnen het fiscale (belasting-) domein. De gebruikers zijn voornamelijk financiële advieskantoren. Dit ligt een beetje tussen eenpitters tot de grotere kantoren binnen het MKB.

Wat vind je interessant van het werken bij Wolters Kluwer?

Doordat het een grote organisatie is heb je bepaalde soft skills nodig. Bijvoorbeeld, wij hebben een migratie verzorgd vanaf een datacenter naar een cloud omgeving en om dit te realiseren moet je ​over een flinke dosis overtuigingskracht beschikken om mensen te overtuigen dat keuzes in de infrastructuur voor zover het de applicatiekant raakt, belangrijk zijn om performance en efficientie te garanderen. Je moet dus overtuigend kunnen zijn om bepaalde veranderingen door te voeren. ​Wij als Carthago zijnde proberen het verschil te maken om mensen te verbinden met elkaar maar ook om mee te denken met een opdrachtgever en bepaalde adviezen te geven ook al wordt er op dat moment anders over gedacht.

Hoe ziet je dag eruit?

We beginnen om 09:​30 met een daily standup. Vervolgens wordt er gewerkt (ontwikkeld) aan userstories. Dit kan ook betekenen dat je met één van de fiscalisten aan tafel moet om de informatie goed naar boven te halen ​voor zover dit in de refinement sessie(s) nog niet duidelijk genoeg is gemaakt. Ook houden we middels een monitoring pc die achter onze bureaus staat de infrastructuur (CPU gebruik/geheugen en foutmeldingen) in de gaten. Het gebeurt soms dat we ineens een piek in foutmeldingen zien en hierop een developer even moet acteren. Daarnaast hebben we 1 keer in de twee weken op maandag altijd een nieuwe release van onze applicatie(s), een sprint review/demo, retrospective en planning. De maandag erop plannen we meestal een uur voor refinement en waar nodig plannen we extra refinements in.

De laatste tijd hebben we overigens veel aan de verhuizing van het datacenter (naar Microsoft Azure) gewerkt, met name de nasleep hiervan. Hierdoor hebben we heel veel in werkgroepjes gezeten om de bottlenecks te analyseren om zodoende de performance weer optimaal te krijgen.

Heb je een tip voor een nieuwe collega?

Probeer zoveel mogelijk met collega’s te praten en Carthago zo goed mogelijk te leren kennen. ​Persoonlijk zou ik altijd de eerste periode proberen een interne klus op kantoor te krijgen, zodat je weet waar Carthago voor staat en dit meeneemt naar een toekomstige klus. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk over de verschillende opdrachtgevers te weten te komen, laat je daarom zo veel mogelijk informeren door collega’s. Probeer natuurlijk ook zo veel mogelijk mee te doen met de socials.